iPhone Kullanıcıları Yeni Bir iPhone Daha İstiyor

Yapılan son çalışma, iPhone kullanıcıları hakkında ilginç gerçekleri ortaya koyuyor!

1 iPhone alan, 1 iPhone daha istiyor!

Merkezi ABD'nin New York şehrinde bulunan bir ABD'li yatırım bankası olan Morgan Stanley tarafından yayınlanan bir anket çalışmasına göre, halihazırda iPhone kullanıcılarının tam yüzde 92'si, önümüzdeki 12 ay içinde başka bir iPhone alma eğilimi gösteriyor. En azından ellerindeki telefonun "ömrü" bittiğinde, yine iPhone tercih edeceklerini söylüyorlar. Bu oldukça yüksek bir oran, ancak Apple'ın 2015 yılında iPhone 6S'i piyasaya sürdüğünde eriştiği yüzde 93'lük sadakat oranı düşünüldüğünde, bu pek de şaşırtıcı değil.

Geçtiğimiz sene sadakat oranıyla yüzde 86'larda olan Apple, bu alanda en yüksek oranı Eylül 2015'te yakalamıştı. Yüzde 93'e varan sadakat oranı, aslında Apple'ın neden bu kadar başarılı olduğunun göstergesi. Morgan Stanley'in yaptığı çalışma, yalnızca Apple özelinde değil. Samsung'da bu oran yüzde 77, LG'de yüzde 59, Motorola'da ise yüzde 56 değerinde.

Apple, bu ayın başlarında yeni bir satış başarısı daha gösterdikten sonra, 776 milyar doların üzerinde değer kazandı ve en değerli halka açık ticaret şirketi haline geldi. Sonuç olarak Morgan Stanley, Apple için hedef hisse senedi fiyatlarını da hisse başına 177 Dolar seviyesine yükseltti. Ayrıca Morgan Stanley analisti Katy Huberty de iPhone 8'in erteleneceği iddialarını bir nevi yanıtlayarak, telefonun zamanında tanıtılacağı ve piyasada olacağı bilgisini de verdi. Söylenene göre, tedarik zincirinde herhangi bir gecikme yok.

Okuyucu Yorumları