iPhone'lar düşündüğünüzden daha sağlam

350 metreden düşen bir iPhone'a sizce neler olur? Parçalanır diyorsanız, önce haberimizi okuyun!

350 metreden düştü ve...

iPhone uzun zamandır akıllı telefon piyasasındaki rekabeti her yeni aplikasyonuyla, bir adım daha ileriye taşıyor ve rakiplerine zor anlar yaşatıyor.

Bu seferki iPhone haberimizse yer yüzünden birazcık daha yukarılarda gerçekleşti. Amerikan Hava Kuvvetleri'nde çalışan Ron Walker isimli asker, bulunduğu atlayış çalışması esnasında askerlerine önderlik ediyordu. Atlayış Uzmanı olarak yaptığı görevi esnasında, en az 130 nat hızında ilerleyen uçaktan atlamak üzere kapının yanına geldiğinde, cebindeki iPhone 4 bir anda dışarıya fırladı. Yerden 350 metre yükseklikten düşen telefonuna çoktan parçalarına ayrılmıştır gözüyle bakan asker, yere inişinin ardından ufak bir arama işlemine başladı.

Olayı arkadaşlarına anlatan Walker, akıllarına ilk gelen aplikasyon olan "Find My iPhone"u kendi cihazlarına kurup, kapsamlı bir aramaya başladılar. Birkaç dakika sonra düşen cihazının yerini tespit eden program, mesafeyi 1,5 kilometre olarak hesapladı. Hızlan cihazın bulunduğu yere giden Walker, en azından bozulan iPhone'un içerisindeki bilgilere ulaşbilmek ümidindeydi. Nitekim cihazı bulduklarında tamamen çalıştığını gören ekip bir hayli şaşırdı. Walker yaptığı açıklamasında; "Nasıl oldu bilmiyorum ama iPhone'umun üzerinde sadece Griffin Motif TPU" koruması vardı. Sanıyorum düşüş esnasında ağaçlara takıldı ve çarpma şiddeti bir hayli azaldı." diyerek cihazın halen çalıştığına anlam veremediğini belirtti.

Evet, iPhone 4 belki yüzlerce metre yükseklikten olan bu düşüşten sağlam çıktı ama halen birkaç metrelik düşüşlerde hayatta kalmayı başaramıyor. Bakalım Apple bu kısa düşüşler için de bir çare bulabilecek mi?

Okuyucu Yorumları