iPhone mu, Android mi?

Her ortamda birbiriyle karşı karşıya gelen bu ikili arasındaki savaşta son durum...

iPhone mu, Android mi?

Hüseyin Cem Köylü

Amerika'daki akıllı telefon kullanıcılarını kapsayan son ankete çıkan sonuca göre akıllı telefon endüstrisinde Android'in üstünlüğü sürüyor. Comscore'un raporuna göre, 30.000 kişi üzerinde ve Eylül-Kasım ayları boyunca yapılan araştırmada, Android kullanıcılarının yüzde 46.9 olduğu belirtiliyor. Bir önceki 3 aylık dönemle kıyaslandığında bu rakamın yüzde 3.1 artmış olduğu görülüyor.

Apple iOS ise önceki döneme göre yüzde 1.4 artışla yüzde 28.7 ile ikinci sırada yer alıyor. RIM Blackberry OS yüzde 16.6'lık oranla üçüncü sırada yer alırken önceki döneme göre yüzde 3.1 güç kaybettiği görülüyor. 4 yeni cep ile kadrosunu güçlendiren Windows Phone ise yüzde 5.2 ile dördüncü sırada yer alıyor, bir önceki döneme göre artışı ise sadece yüzde 0.5.

Ankette yer alan başka bir bilgi ise Samsung'un en popüler telefon üreticisi olduğu. Ankete katılanların yüzde 25.6'sı Samsung marka telefon kullanıyor, onu yüzde 20.5 ile LG izliyor. Motorola yüzde 13.7 ile üçüncü sırada yer alırken, Apple yüzde 11.2 ve RIM yüzde 6.5 ile onları takip ediyor. Marka araştırmasının hem akıllı hem de normal telefon sahiplerini kapsadığını da belirtelim...

Okuyucu Yorumları