iPhone Nano: Gün ışığı görmeyecek bir tasarım

Apple'ın aldığı patentlerin ardı arkası kesilmiyor: En son patent "gerçekten küçük" bir aygıta ait.

İşte bu çok küçük!

Apple durmaksızın yeni patentler alıyor. Aldığı patentlere bakıldığında da akla yeni Apple ürünleriyle ilgili sorular geliyor. Apple'ın son patentinin de bir iPhone Nano olabileceği söylentileri ortalıkta dolaşıyor.

Bu yeni patentteki ürün oldukça küçük. Kontrolleri ise arka tarafında yer alıyor. Ön tarafında dokunmatik bir özellik olmadığı anlaşılıyor. Ekrana bakan kullanıcının parmakları ekranın arkasında, görmeden çalışıyor. Elbette küçük bir dokunmatik arabirim pratikte sorun çıkartıyor. Bu sorunun çözülmesi için parmakların dokunmadan algılanması gerekebilir. Başkası yapsa gülünecek icatlar Apple'dan çıkınca insanlar bir durup düşünüyor.

Elbette Apple her sunduğu patent için bir ürün üretmiyor. Aklında gelenin patentini alarak benzer ürünlerin çıkmasına engel oluyor. Kullandığı teknolojileri de kendi cihazları dışında kullandırtmayarak önemli bir rekabet avantajı sağlıyor. Mesela iPhone'daki çoklu dokunmatik ekran teknolojisi şimdilik Apple'ın tekelinde. Buna alternatif geliştirmeye çalışan firmalar zaman ve para harcamak zorunda kalıyor.

Okuyucu Yorumları