iPhone Nokia'yı geçti; peki ya sonrası?

iPhone Nokia'yı da geçti ama Apple bununla yetinmiyor: İşte şirketin büyük hedefi...

"iPhone sadece cep değil"

iPhone artık resmen bir fenomene dönüştü. Dünyanın çok uzun zamandır en büyük cep telefonu üreticisi olan Nokia, Apple'ın mucizesine karşı daha fazla dayanamadı ve 2009'un üçüncü çeyreğinde açıklanan rakamlara göre karlılıkta iPhone'un gerisinde kaldı.

iPhone'un üstünlüğü ciro bazında değil, sadece karlılıkta ama Nokia'nın tüm cep telefonu satışlarına karşı sadece iPhone satışlarının karşılaştırılıyor olması gene de Apple adına çok önemli bir başarı olarak kabul ediliyor. 2009 3. çeyrek rakamlarına göre Nokia'nın toplam ürünlerden karlılığı 1,1 milyar dolarken, iPhone'un aynı dönemdeki karlılığı 1,6 milyar dolara ulaştı.

iPhone'un yeni hedefi çok büyük...

iPhone'un yeni hedefi çok büyük...

Fakat Apple bu başarı ile yetineceğe benzemiyor. Şirketin pazarlama başkan yardımcısı Phil Schiller'ın; "iPhone sadece bir cep telefonu değil; Apple taşınabilir oyun cihazları lideri sıfatını elde etmeye çok yakın" şeklindeki sözleri iPhone ve iPod'un oyun konusundaki iddiasını ve hedeflerini açıkça ortaya koyuyor. Şu anda bu pazarın en önemli oyuncularından biri olan Nintendo'yu ürkütmeye başladı. Nintedo'nun başkanı Satoru Iwata'nın şu açıklaması ise bunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor: "Eğer tüketicilere neden Nintendo'da oyun oynamak için çok para harcamaları gerektiğini anlatamazsak ve cep telefonları ile iPhone'dan farklılığımızı ortaya koyamazsak geleceğimiz karanlık demektir".

Okuyucu Yorumları