IPHONE: Şaka gibi bir gerçek daha!

Çalma değil, sahte değil... Yüzde yüz orijinal IPHONE. Ama Apple'la ilgisi yok; üstelik Android'li!

Bu IPHONE çakma değil!

Bazen ülkemizdeki teknolojik gelişmeleri, dünyanın kalanına göre geride buluyor, gelen ürünlerin fiyatlarından şikayet ediyor ve sürekli arka planda yer aldığımızdan düşünüyoruz... Brezilya'da bulunan bu farklı telefon ise, halimize bir kez daha şükretmemiz gerektiğini anlatacak cinsten.

Brezilya'da yakın bir zamanda satışa çıkan IPHONE; tamamen Android işletim sistemi ile çalışan bir ürün ve Apple ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Ülkede "Gradient" olarak tanınan ve Brazilya'daki "IPHONE" ismi haklarının tamamını satın almış olan marka, kendi telefonlarını satmak için, bu tek harfi değiştirilmiş seriyi üretiyor. İşin ilginç yanı ise, her ne kadar Gradient isimli firmanın, IPHONE adını kullanarak satış yapıyormuş gibi bir görüntüsü olsa da aslında Apple'ın iPhone isminden daha önce, 2009 yılında isim haklarını edinmiş olması.

Firmanın bugüne kadar sahip olduğu isim haklarıyla neden herhangi bir harekette bulunmadığı konusunda bir çok görüş var ama en çok göze çarpan, Apple'ın zirveye çıktığı şu günlerde piyasaya çıkarak, aslan payını kapmak istemesi. Üretilen cihaza bakaca olursak, Android 2.3.4 işletim sistemi ve 3.7 inç'lik bir ekran ile karşılaşıyoruz. Dual SIM desteğine sahip olan telefon, hem ön, hem de arka kameraya sahip. Satış fiyatı ise anlaşmalı satın alındığı taktirde 285 dolar seviyelerinde...

Okuyucu Yorumları