iPhone satıldıkça Samsung kazanıyor. Niye mi?

iPhone satılıyor; Samsung kazanıyor? Peki bu ilginç ilişkinin altında yatan gerçek...

Biri satar, diğeri kazanır!

Akıllı cep telefonları piyasayı yavaş yavaş işgal ediyor. Tıpkı PC'lerde olduğu gibi akıllı cep telefonlarında da artık işlemci ve ram gibi değerler konuşulur oldu. İşte iPhone ve Samsung ilişkisinin başladığı yerde burası.

iPhone 3GS ilk çeyreğe göre satış oranını 10,1'den 13,9'a yükselti ve bu sayede Samsung'un kar yüzdesini 15,9'a taşıdı. Şimdi asıl soru: Samsung, iPhone satıldıkça neden kazanıyor? Cevabı aslında çok açık. Apple iPhone üzerinde bulunan yongalarda Samsung imzası var.

iSuppli'nin belirttiğine göre Samsung'un pazar payı %1'e yakın bir değerde. Samsung ilk iPhone piyasaya sunulduğunda bile uygulama işlemcisi üzerinde adeta kilitlenmişti. Ayrıca iPhone 3GS'nin Pazar payı kazandığı haberleri ses getirirken Samsung da büyük miktarda işlemci satışı yaptığını açıklamıştı.

Fakat Apple ve Samsung ortaklığı uzun sürmeyecek gibi görünüyor. Çünkü Apple'ın daha düşük ücretli olan PA Semi işlemcilere yöneldiği söylentileri ortalıkta dolaşıyor. 2008 yılında PA Semi'den ürün satın aldığını dahi açıklamıştı Apple.

Ama Apple bunları nerede kullanacaktı? Çıkaracağı iddia edilen tablet için mi satın alınmıştı yoksa.

Texas Instruments'in bir miktar pazar payını Samsung'un almasına karşın Texas kendi kategorisinde hala bir numara.

Okuyucu Yorumları