iPhone tarih yazıyor!

Belki pek çoğumuz farkında bile değiliz ama dün, iPhone için en önemli günlerden biriydi!

iPhone tarih yazıyor!

9 Ocak 2007... San Fransisco'da, Steve Jobs, daha sonrasında mobil marketi tamamen değiştirecek olan ilk iPhone'u tanıttı. Ve dün, 9 Ocak 2012'de, Apple bu başarının 5. yılını kutladı.

Sadece tek bir tuş ve zamanının devasa 3.5 inç'lik, 320 x 480 çözünürlüklü çoklu dokunmatik ekranıyla iPhone, beğenseniz de beğenmeseniz de, o günden beri telefon piyasasına yön vermeye devam ediyor. Sezgisel dokunmatik hareketler ve Wi-Fi-bugünün olmazsa olmazları... İşte bu özellikler, 5 sene önce büyük bir hayranlıkla karşılanmıştı. 3G eksiği ve yüksek fiyatına rağmen, telefon bomba etkisi yaratmış ve mağazalar önünde akıl almaz kuyruklar oluşmasına neden olmuştu.

İlk modelin üzerinde sırasıyla 3G, 3GS, 4 ve son olarak 4S olmak üzere 4 yeni telefon ekledi. Steve Jobs'un 5 Ekim 2011'deki ölümünden bu yana 150 milyona yakın iPhone satıldı. Telefon, sektöründe bir kült obje haline geldi ve çıkan her yeni rakip, iPhone-katili olmaya çalıştı.

Biz de 5. yılın anısına, Steve Jobs'un ilk iPhone'u dünya ile tanıştırdığı o gecenin videosunu sizlerle paylaşıyoruz. İyi ki doğdun iPhone...

Okuyucu Yorumları