iPhone'u bıraktı, Windows Phone'a geçti!

Apple ile iPhone konusunda anlaşamayan dev operatör, çareyi iPhone'u "silmekte" buldu ve...

iPhone'u sildi, ona sarıldı!

Microsoft, bu hafta düzenlenen Windows Partner Conference'ta mobil işletim sistemi Windows Phone'un Android ve iOS'un arkasından üçüncü sıraya yükseldiğini söyledi. Gerçekten de IDC'nin son rakamları, Windows Phone'un BlackBerry'yi geçerek üçüncü sıraya yükseldiğini gösteriyor. Ancak Windows Phone'un dünya çapındaki pazar payı hala yüzde 3.2 gibi düşük bir oranda.

Ancak Windows Phone, belirli bölgelerde diğerlerine göre çok daha fazla ilgi çekiyor. Örneğin Windows Phone'un İtalya'daki pazar payı yüzde 13.9. Rusya da Windows Phone'un sevildiği ülkeler arasında. 2012'deki Rusya'da yüzde 5.1'lik pazar payını 2013'ün ilk çeyreğinde yüzde 8.2'ye yükselten Windows Phone, yüzde 8.3'lük iPhone'un hemen gerisinden geliyor.

Rusya'nın en büyük mobil ağlarından Mobile TeleSystems (MTS), 2012'nin sonunda Apple cihazlarının satışını durdurmuştu. Bunun nedeni, Apple'ın operatörlerden yüksek miktarda ücret talep etmesiydi. Rusya'da pazar payının büyük bölümü hala Android'de olsa da MTS, Windows Phone'un önemli bir potansiyelinin olduğuna inanıyor. Önde gelen mağazalarında Windows Phone alanları oluşturan firma, Windows Phone'lu cepleri perakende ağında tanıtmak için çabalıyor. Bunun yanında firma, Nokia ve Microsoft ile beraber çalışarak platformu müşterilerine tanıtmaya çalışıyor.

Okuyucu Yorumları