iPhone'un arkasındaki semboller ne diyor?

iPhone'un arkasındaki garip yazı ve semboller ne anlama geliyor? İşte bu sorunun cevabı...

iPhone'un gizemli sembolleri!

iPhone'ların arkasında birçok sembol bulunuyor. '16GB'ın ne demek olduğunu hepimiz anlıyoruz, peki ya diğer işaretler ne anlama geliyor?

Telefonlarımızın arkasındaki bu işaretler ne anlama geliyor?Bir F ve iç içe iki C'den oluşan bu sembol Amerikan Federal İşletişim Komisyonu'nun iznini temsil ediyor. FCC onayını almak çok kolay bir iş değil. Bunun içerisinde ışınların çıkış gücünden anten sistemine ve işlediği radyo kanallarına birçok şey var.

Telefonlarımızın arkasındaki bu işaretler ne anlama geliyor?Bir çöp kutusu üzerinde X işareti bulunan bu sembol, WEEE (Atık elektrikli ve elektronik donanım) talimatlarına uygunluğu gösteriyor. WEEE talimatları Avrupa Birliğinde 27 devlet tarafından destekleniyor ve iPhone gibi cihazların elektronik çöplüğüne atılmaktansa çevre dostu bir şekilde elden çıkarılmasını öneriyor.

Telefonlarımızın arkasındaki bu işaretler ne anlama geliyor?CE sembolünün hemen sağında bulunan numara ise, ürünün CE standartlarına uyumluluğunu değerlendiren kuruluşa işaret ediyor. iPhone'da bulunan 0682 ise Cetecom ICT Services'ın kodu.

Ünlem işareti ve IC ID

Ünlem işareti ve IC ID

Ünlem işareti ise diğer CE sembollerini tamamlıyor. Avrupa Birliği üyeleri çeşitli bantlarda bazı kısıtlamalara sahipler. Örneğin Fransa'da dışarıda çalışan bir kablosuz cihaz sadece 2.4 GHz ile 2.454 GHz frekansları arasında çalışabiliyor. Bir cihaz tüm bu kısıtlamalara uyduğunda Class I cihazı olarak adlandırılıyor. Kısıtlamalara uymadığında ise iPhone gibi bir Class II cihazı olarak sınıflandırılıyor ve bu bir ünlem işaretiyle belirtiliyor.

Ünlem işareti ve IC IDCihazlarda bulunan IC ID ise 'Industry Canada Identification' ibaresinin kısatılmış hali ve cihazın tüm Category I gereksinimlerini karşıladığını gösteriyor. Bu gereksinimler içinde bazı radyo standartları şartları ve cihazın farklı radyo bantlarında nasıl çalıştığına dair diğer sertifikalandırmalar var. Örneğin cep telefonlarının sinyal göndermek için 824 MHz ile 849 MHz bant aralığını ve 30 kHZ kanal boyutunu kullanması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları