iPhone'un ilk prototipi açık artırmaya düştü

3 yıl önce iPhone henüz piyasada yokken üretildiği iddia edilen 2 prototip, açık artırma sitesinde.

İlk iPhone'lar: Gerçek mi?

iPhone 2007 yılında piyasaya çıktığından büyük bir ilgi görmüştü. Bugün bile hala dünya çapında her gün pek çok iPhone satılıyor. Hatta internet sayesinde sadece yeni bir modelini değil, kullanılmış bir iPhone da almak mümkün. Fakat bugüne kadar, Ebay'de iPhone aradığınızda karşınıza ilginç bir sonuç daha çıkıyordu. Satıcının iddiasına göre iPhone'lar piyasaya çıkmadan 6 ay önce üretilmiş olan iki prototip Ebay'de satışa sunulmuştu. Ender bulunan bu iki iPhone açık arttırma sitesinde büyük de bir ilgi gördü.

Fakat telefonlardan birinin bir kusuru var; çalışmıyor olması. Diğeri çalışıyor olsa da, onunda bazı sorunları var. Satıcının ifadelerine göre ikinci telefon AT&T SIM kartı ile telefon görüşmesine imkan tanıyor. Kamerası gayet güzel çalışıyor ve SMS alabiliyor. SMS gönderme özelliği ise maalesef kullanım dışı. Ayrıca bu telefonun diğer bir farkı ekranın plastikten üretilmiş olması. Çalışmayan modelin ekranı ise piyasadaki iPhone'lar gibi cam.

Ancak bu ilginç ilan bugün itibarı ile bir anda yayından kaldırıldı. Henüz tamamlanmayan satış işlemine rağmen ilanın neden yayından kaldırıldığı konusunda bir açıklama yapılmış değil. Ancak şurası bir gerçek ki, ilk iPhone prototiplerine sahip olma hayali kuranlar ne yazık ki hayal kırıklığına uğradı...

Okuyucu Yorumları