iPhone'un "ucuz" sürümü bu sene gelebilir!

Apple, bu kez gerçekten "ucuza satacağı bir iPhone" mu hazırlıyor? İlk sinyaller içeride...

"Ucuz iPhone" zamanı geldi mi

Yeni ortaya çıkan bir rapor, Apple'ın belirli ülkeler için ucuz bir iPhone üreteceği iddialarını tekrar su yüzüne çıkardı.

Apple'ın tedarik zincirinden sağladığı bilgiye dayanan Digitimes, şirketin Çin ve diğer gelişmekte olan piyasalar için 2013'ün ikinci yarısında farklı bir iPhone satışa sunacağını iddia etti. Digitimes'ın kaynaklarına göre çok daha hesaplı olacak bu iPhone'un ekranı daha büyük, tasarımı ise farklı olacak.

Bununla birlikte hesaplı bir iPhone'un neden daha büyük bir erkana sahip olduğu bilinmiyor. Daha büyük ekranlara genellikle daha iyi ceplerde rastlandığından, Digitimes'in kaynakları (daha önce olduğu gibi) yanılıyor da olabilir.

Ancak ucuz iPhone iddiaları yeni değil. Geçtiğimiz hafta Strategy Analytics analisti Neil Mawston da "Apple'ın önümüzdeki üç sene içinde bütçesi iPhone'a yetmeyen yüzlerce milyon ön-ödemeli kullanıcı için bir iPhone mini çıkarabileceğini" söylemişti.

Jefferies analisti Peter Misek ise Digitimes'ın kaynaklarından gelen bilgilere katılıyor. Digitimes'a göre Qualcomm'un çift ve dört çekirdekli Snapdragon çipsetleri, cihazda kendine yer bulabilir.

Okuyucu Yorumları