iPhone ve Android arasındaki fark açılıyor!

Android ve iOS'lu telefonlar arasındaki fiyat farkı, giderek daha da inanılmaz bir hal alıyor!

Ucuz ve pahalının savaşı!

Statista'nın, 2013'teki akıllı telefon satışları üzerinde yaptığı çalışmaya göre, Android telefonların fiyatları ile iPhone fiyatları arasındaki uçurum giderek büyüyor.

2013'te satılan Android telefonların ortalama fiyatı 276 dolar olarak gerçekleşirken aynı dönemde iPhone fiyatlarının ortalaması 650 dolar'da kaldı. Bu da 374 dolarlık fark anlamına geliyor. Yani satılan bir Android telefonun fiyatı, iPhone'un fiyatının %40'ına denk düşüyor. Ancak bunların ortalama değer olduğunu unutmamamk gerekiyor zira HTC One, Samsung Galaxy S4 gibi Android modellerinin fiyatları son derece yüksek. Ancak akıllı telefona geçmek veya telefon yenilemek için Android'in ucuz modellerini tercih eden kullanıcıların fazlalığı nedeniyle Android ekosisteminde telefonların ortalama fiyatı son derece düşük kalıyor. Ayrıca Brezilya gibi gelişmekte olan pazarlarda fiyatı vergilerle beraber 860 dolar'ı bulan iPhone almak herkesin harcı değil ve bu ülkelerde çok yüksek sayıda ucuz Android satılıyor.

Tüm bu etkenler bir araya gelince, son üç yıl içinde Android telefonların ortalama fiyatı 441 dolar'dan, 276 dolar'a düşmüş bulunuyor ve önümüzdeki yıllarda daha da düşeceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları