iPhone ve iPad'de gözden kaçan 5 temel ayar

iPhone, iPad veya diğer iOS'lu cihazlarınızdaki bu 5 temel ayardan faydalanıyor musunuz?

iPhone'de gözden kaçan 5 ayar

Apple, bugüne dek 250 milyon iOS'lu cihaz sattığını söylüyor. Ancak iPhone, iPad ve diğer iOS cihazlarının sahipleri, genellikle kendilerine sunulan güvenlik işlevlerinden habersizler. Bu yazımızda Apple'ın iOS kullanıcılarına sunduğu ancak genellikle gözden kaçan 5 temel güvenlik ayarını sizlere kısaca açıklamak istiyoruz. Çekinmenize gerek yok, bu ayarları yapmanız oldukça kolay.

Güvenlik kodu

Cihazınızı her seferinde bir kod ile açmak sıkıcı olsa da, onun başına bir şey geldiğinde, örneğin çalındığında, parolanız çok işe yarayabilir. Güvenlik kodunuz için hiçbir zaman 1234 gibi basit bir parola veya banka kartınızın PIN kodunu kullanmayın. Bu ayarları Ayarlar > Güvenlik kodu altında bulabilirsiniz.

Verileri sil

Verileri sil işlevi sayesinde herhangi bir kişi cihazınızda 10 kez yanlış parola girdiğinde cihazınızın kişisel verilerinizden temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu seçeneği kullanıp kullanmamak size kalmış. Eğer cihazınızla oynayan bir çocuğunuz veya şaka yapmayı seven arkadaşlarınız varsa ve verilerinizin yedeği yoksa, kullanmanızı tavsiye etmiyoruz.

iPhone'umu/iPad'imi bul işlevi ve diğerleri

iPhone'umu/iPad'imi bul işlevi ve diğerleri

iPhone'umu/iPad'imi bul

Bu işlev, iOS cihazınızı kaybettiğinizde çok işe yarayacak. Uygulamayı indirin ve kurun, ardından ona iCloud'dan erişin (icloud.com adresinden). Eğer iOS 4 kullanıyoranız, MobileMe'yi (me.com) kullanmanız gerekiyor. Gerekli işlemleri yaptıktan sonra, bu siteler yoluyla cihazınız çalındığında veya kaybolduğunda ona bir mesaj göndermeniz, konumunu Google Maps yoluyla bulmanız, uzaktan parola korumasını açmanız ve verilerinizi silmeniz mümkün hale gelecektir.

Yedeklerinizi şifreleyin

iTunes'daki "Yedekleri şifrele" seçeneği, cihazınızın yedek dosyalarının şifrelenmesini sağlıyor. Bunun anlamı, yedek dosyalarınıza erişim sağlayan herhangi birinin onu çözüp tüm bilgilerinizi ele geçiremeyeceği anlamına geliyor.

iOS'u güncel tutun

Özellikle güvenlik nedeniyle iOS'un en son sürümünü kullanmanız gerekiyor. Bunun için cihazınızı iTunes ile bağlayarak güncelleme işlemini başlatabilirsiniz. En son iOS sürümleri, iTunes'a ihtiyaç duymadan kendini Wi-Fi bağlantısı üzerinden güncelleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları