iPhone ve iPad'e yeni başlayanlara bilgiler!

İlk defa iOS'lu bie iPhone ya da iPad'e sahip oldunuz... İşte başlamadan önce bilmeniz gerekenler!

Yeni bir iPhone mu aldınız?

Uzun süre düşündünüz ve Android'li bir tablet yerine iPad'i almayı tercih ettiniz. Veya yılbaşında iPhone hediyesi alan şanslı kişilerdensiniz. Her ne şekilde olursa olsun, bu cihazları daha önce hiç kullanmadıysanız, öğrenmeniz gereken birçok şey var.

Yeni mobil cihazınız küçük bir bilgisayar olmanın yanında, bir iletişim aracı olma, fotoğraf çekme, sanal yardımcısıyla hayatınızı kolaylaştırma, not almanıza yardımcı olma ve eğlence merkeziniz olma gibi birçok görevi bir gövdede topluyor. Öğreneceğiniz çok şey var ama bu sıkıcı bir yolculuk olmayacak. Bu yazımızda sadece en temel konulara değineceğiz.

Bir iCloud hesabı açın

Muhtemelen cihazınızı kayıt ettirip bir Apple ID oluşturdunuz. Apple ID'nizi ileride satın alacağınız tüm uygulamalarda kullanacaksınız. Cihazınızı değiştirmeniz veya yükseltmeniz halinde de bu ID'ye ihtiyacınız olacak. Bu yüzden Mac ürünleri dahil, Apple ürünlerini kullanacağınızı düşündüğünüz sürece ID'nizi saklayın.

Web sitelerini yer imlerine ekleme

Web sitelerini yer imlerine ekleme

Web sitelerini yer imlerine ekleme

Okuma Listeleri, daha sonra göz gezdirmek isteyeceğiniz ilginç içerikleri kaydetmenize izin veriyor. Mac'te de bulunan bu işlevi iOS'ta aynen kullanabilirsiniz:

1. Safari uygulamasını açın.

2. İlginizi çeken bir içerik bulun ve paylaş düğmesine dokunun (kare ve yukarı bakan bir ok).

3. Paylaş ekranında Yer imlerine ekle düğmesine dokunun veya yazıyı daha sonra okumak için Okuma listesine ekle'ye dokunun.

Safari'de okuma listenize ve yer imlerinize ulaşmak için ekranın altındaki Yer imleri düğmesine dokunmanız ve ardından Okuma Listesi simgesine dokunmanız yeterli.

Klavye kısayolları

Şimdi de isterseniz e-posta adresinizi girmenizi kolaylaştıralım. E-posta adresinizi hızla yazmak için bir kısayol oluşturabilirsiniz.

1. Ayarlar uygulamasını açın.

2. Genel'e ardından Klavye'ye, sonra da Kısayollar'a dokunun.

3. Sağ üstteki + düğmesine dokunun.

4. Açılan pencerede cümle kısmına e-posta adresinizi yazın.

5. Adresinizi temsil edecek, iki veya daha çok harften oluşan bir kısayol yazın. Örneğin "epst"

Artık "epst" yazdığınızda iOS, otomatik olarak e-posta adresinizi girecektir. Sıkça yazdığınız kelime ve cümlelere kısayol atayabilir, bu sayede yazımı zor olan adres ve isimleri hızla girebilirsiniz.

Ayarlar uygulamasını tanıyın

Ayarlar uygulamasını tanıyın

Ayarlar uygulamasını tanıyın

Yeni iOS kullanıcılarının en iyi tanımaları gereken yerlerden bir tanesi, Ayarlar uygulaması. Duvar kağıdını değiştirmek, zil tonunu ayarlamak ve fabrika ayarlarına dönmek gibi birçok gelişmiş ayara bu sayfadan ulaşıyorsunuz.

Fotoğraf gönderme

Fotoğraflarınızı paylaşmak istediğinizde aşağıdaki adımları takip edin;

1. Fotoğraflar uygulamasını açın.

2. Albümler'e, ardından Film Rulosu'na dokunun.

3. Paylaşacağınız fotoğrafı bulun ve paylaş düğmesine dokunun (üzerine yukarı ok bulunan bir kutu simgesi).

4. Paylaşmak istediğiniz başka fotoğraflar varsa onları da seçin; ardından Mesaj, E-posta, iCloud, Twitter seçeneklerinden birine dokunun ve fotoğrafı gönderin.

App Store'dan uygulama indirme

iOS cihazınıza App Store'dan birçok bedava veya uygun fiyatlı uygulama yükleyebilirsiniz. En çok indirilen uygulamaları, seçilmiş uygulamaları ve farklı kategorileri, sekmelere dokunarak dolaşabilirsiniz. Ücretsiz bir uygulamayı yüklemek için "Ücretsiz" düğmesine, ücretli uygulamalarda uygulamanın ücretine dokunmanız ve parolanızı girmeniz yeterli.

Uygulama cihazınıza indirilip kurulacak ve simgesi giriş ekranınıza görünecektir. Önceki satın almalarınıza iPhone'da Güncellemeler > Satın almalar altından, iPad'de ise Satın almalar altından ulaşabilirsiniz.

iPhone'umu / iPad'imi bul

iPhone'umu bul, Apple'ın kayıp ve çalıntı cihazları bulma hizmeti. Bu işlevi etkinleştirdiğinizden emin olmak için Ayarlar > iCloud > iPhone'umu bul menüsüne göz atın. Cihazınız kaybolur veya çalınırsa icloud.com adresine gidin ve cihazınızı "çalındı" olarak işaretleyin.

Okuyucu Yorumları