iPhone veya iPad'iniz kapalı da olsa...

Apple'ın yeni patenti, iPhone ve iPad'lerin kapalıyken bile "sırra kadem basmamasını" sağlayacak!

iPhone kapalıyken bile...

Kaybettiği patent davasının ardından Apple, yine bir patent haberiyle karşımızda. ABD merkezli teknoloji firmasının Ocak'ta başvurusunu yaptığı bir patentte, iPhone ve iPad'lerin güçleri kapalıyken bile takip edilebilmesinden bahsediliyor.

Yeni patent, kayıp Apple cihazınızı bulmayı kolaylaştıran "Find My iPhone" uygulamasına eklenecek bir işleve benziyor. Patentte anlatılan yeni teknoloji, çalışması halinde kapalı iPhone ve iPad'leri bile uzaktan takip etmeye olanak tanıyacak.

Patent, cihaz kapatılsa bile geri saymaya devam eden bir sayaçtan bahsediyor. Konum bilgisi istendiğinde, telefon kapalı olsa bile belirli aralıklarla konumu belirlemeye devam ediyor.

Apple, bu yeni teknoloji hakkında herhangi bir açıklama yapmadığından, onu ne zaman göreceğimiz veya görüp görmeyeceğimiz belli değil. Teknoloji gerçeğe dönüşürse, son zamanlarda gerileyen iPhone hırsızlıklarının iyice azalması beklenebilir. Dahası Microsoft, Apple ve Google'ın Temmuz 2015'te devreye almayı planladıkları "öldürme anahtarı" programları, telefon hırsızlığını daha da elverişsiz bir hale getirebilir.

Okuyucu Yorumları