iPhone X'e Rağmen Samsung OLED'lere Talep Azalıyor

Samsung'un OLED ekranlarına olan talebin azalması, iPhone fiyatlarını düşürebilir... İşte Samsung'un çeyrek raporundan detaylar.

Samsung OLED'lere talep azalıyor

Samsung'un yayınladığı en son kazanç raporu şirketin OLED ekran endüstrisinde ne durumda olduğunu görmemizi sağladı. Apple'ın Samsung'dan OLED ekranlar tedarik ettiğini düşünürsek, bu rapor iPhone X ve sonrası telefonların geleceği için de bilgiler taşıyor olduğunu görebiliriz.

Şu an LG büyük bir çaba göstererek OLED piyasasında yükselmeye çalışırken Samsung o kadar fazla stoka sahip ki, satışları beklerken baş parmaklarını çeviriyor. Samsung'un OLED girişimi bu çeyrekte sadece %3.4 büyürken, tüm operasyonu %20 gibi dev bir oran sıçraması gösterdi.

Peki OLED piyasası niye bu kadar yavaşladı? Uzmanlar "esnek OLED ekranlara olan talebin çok yavaş" olduğunu söylüyor. Samsung şimdilik sadece Galaxy S9 ve Galaxy Note 9 için OLED üretiyor, ayrıca iPhone X ve gelecekte iPhone X2 için de ekran tedarik edecek.

Talebin bu derece düşük olması Apple'ın çok işine yarayabilir. OLED'e olan talebin düşmesi, fiyatların da düşeceği anlamına geliyor. Apple ne kadar OLED konusunda da LG'ye güvenmek istese de, iPhone X2 de büyük oranda Samsung ekranlara sahip olacak. OLED panellere düşen talep, iPhone X ve iPhone X2'nin daha hesaplı olabileceği anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları