iPhone yedekleme, geri yükleme nasıl yapılır?

iPhone yedekleme nasıl yapılır? iPhone geri yükleme ve yedekleme adımllarını anlattık. Yeni bir cihaza geçiş yapmak istediğinizde rehberiniz ve daha pek çok şeyi yedekleyerek yeni cihazınız için hazır hale getirebilirsiniz. İşte iPhone yedekleme ve geri yükleme adımları...

iPhone yedekleme, geri yükleme nasıl yapılır? Yedekleme açma ve kapatma adımları

iPhone yedekleme, geri yükleme nasıl yapılır? Iphone kullanıcılarının merak ettiği konulardan biri.

iPhone Yedekleme, Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

Telefonlar günlük hayatın önemli araçları arasında yer alır. Fotoğraf, video, belge ve müzik gibi farklı dosyaları telefon hafızasında saklayabilirsiniz. iPhone kullanıcılarını, verilerini saklamak ve korumak için iCloud hesabı kullanır.

Çevrimiçi depolama sistemi iCloud, Apple kullanıcılarına pratik bir deneyim sunar. iPhone belirli aralıklarla yedekleme yapar ve bu sayede fotoğraf, video, dosya gibi veriler bulut sisteminde depolanır. Yeni bir iPhone modeline geçince veya cihazı sıfırlayınca eski verilerinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Bu hizmete iPhone, iPad, Mac gibi farklı cihazlar üzerinden ulaşabilirsiniz. Cihazınızda tutulan verilerin yedeklenme işlemi yapılması için Apple hesabınızın olması gerekir. Cihaz ayarı üzerinden iCloud, iTunes gibi bulut teknolojili veri saklama hizmetlerini güncel tutabilirsiniz.

iPhone Yedekleme Nedir?

iphone yedekleme

iPhone kullanıcılarının verilerini güvenli bir şekilde saklamak için çeşitli yedekleme yöntemleri kullanılır. Apple markasının geliştirdiği bulut depolama sistemi iCloud üzerine yedekleme işlemi yapılır. Cihazda kayıtlı olan tüm veriler, iCloud üzerine saklanır. Bu sayede cihaz değişimi yapıldığında tüm bilgilerinize iCloud yedeklemelerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, iPhone'unuzu sıfırladığınızda silinen verilere iCloud üzerinden erişebilirsiniz.

Fotoğraf, müzik, video ve belge gibi farklı verileri saklayan iCloud, rehber listesi tutar. Bu sayede yeni bir cihaza geçtiğinizde tüm verilerinizi kaybetmeden yeniden kullanabilirsiniz.

Yedekleme işleminin yapılması için iPhone’da Apple hesabının aktif olması gerekir. Apple kimliği ile oluşturulan iCloud hesabına belirli aralıklarla yedekleme yapabilirsiniz. Yedekleme yapılmazsa verileriniz saklanmaz. Bu yüzden cihaz ayarları kısmından yedekleme durumunu takip etmeniz gerekir.

iCloud saklama alanının kapasitesine göre verilerin bir kısmı veya tamamı yedeklenebilir. Kullanıcılar isterse iCloud hesabının saklama kapasitesini ek ücret ödeyerek arttırabilir.

iPhone Yedekleme Açma ve Kapatma Adımları Nedir?

iCloud hesabında video, fotoğraf, dosya ve rehber listesi gibi farklı veriler saklanır. Cihaz değiştirdiğinizde tüm verilerinize ulaşmak için iCloud hesabı kullanabilirsiniz.

iPhone üzerinden yedekleme işlemi oldukça basit bir şekilde yapılır. Yedekleme ayarlarını cihaz üzerinden yönetebilirsiniz. Açma kapama işlemleri yaparak cihazın yedekleme verilerini takip edebilirsiniz. Yedekleme işlemi için şu adımları takip edebilirsiniz;

İşleme başlamadan önce Wi-Fi bağlantısı kurulması tavsiye edilir.

  • Ayarlar menüsüne giriş yaparak adınızın yazdığı kısma tıklayın.

  • İsim kısmı tıklandığında açılan sayfadan iCloud>iCloud Yedekleme bölümüne girin.

  • Açılan menüden yedeklemeyi açıp kapatabilirsiniz.

  • Elle yedekleme yapmak için ise “Şimdi Yedekle” yazısına tıklayın.

iCloud kullanıcılarına 5 GB’lık ücretsiz saklama alanı sunar. Telefonunuzdaki veriler 5 GB’dan fazla ise ek üret ödeyerek aylık abonelik satın alabilirsiniz.

iPhone Geri Yükleme Nasıl Yapılır?

iPhone’unuzu varsayılan ayarlara geri getirmek için geri yükle işlemi yapabilirsiniz. Cihazı yenilemek ve içini temizlemek içinde bu yöntem tercih edilir. iCloud ve iTunes üzerindeki kayıtlı veriler bu işlemle yeniden telefona aktarılabilir. Geri yükleme işlemi yedekleme tarihlerine göre yapılabilir. Yedekleme tarihlerini inceleyerek geri dönmek istediğiniz tarihin verilerine ulaşabilirsiniz. iPhone geri yükleme işlemi için şu adımları takip etmeniz gerekir.

  • Yedeklemeden geri yükleme yapılması için aygıtın tüm içeriğinin silinmesi gerekir. Cihaz açılınca “Merhaba” ekranı görünür. Buradaki adımları takip ederek ilk kurulumu tamamlayın.

  • Uygulamalar ve Veriler ekranı gelene kadar işlemleri devam ettirin.

  • “iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle” seçeneğine dokunun.

  • Yedekleme yapabilmek için Apple kimliği ile bulut hesabına giriş yapın.

  • Açılan menüde yedekleme tarihleri ve dosya boyutlarını inceleyerek geri yüklemek istediğiniz yedeklemeyi seçin.

  • Yedekleme işlemi tamamlandığında cihazınızı geri yükleme işlemi bitmiş olur.

Geri yükleme işleminde istediğiniz verilere ulaşabilmek için cihazınızın yedekleme durumunu takip etmeniz gerekir. Yedekleme yapılmayan cihazlarda geri yükleme işlemi yapılmaz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: