iPhone yine yasaklandı mı?

Apple'ın iPhone ve iPad satışlarına gelen en ciddi yasakta son söz söylendi!

iPhone yine yasaklandı mı?

Burak Öztürk

Alman Mahkemesi, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Motorola ile Apple arasındaki patent davasını karara bağlamış ve bir süreliğine de olsa Apple, Almanya'da bir çok iOS cihazını satamamıştı. Ancak yine Alman mahkemelerince alınan son kararda, Motorola'nın patentlerinin, Apple'ın iPhone ve iPad satmasını engelleyemeyeceği belirtildi.

Hatırlanacağı gibi Apple, Aralık ayındaki karardan sonra bazı iOS ürünlerini hemen online mağazısından kaldırmak zorunda kalmış; ancak mahkemenin geçici bir süreliğine askıya alınmasıyla birlikte saatler içinde bu ürünler, tekrar mağazadaki yerlerini almıştı.

Dava açılan patentin konusu, 3G teknolojisinin gelişiminde kullanılan bir özellik. Ve normalde bu lisans için Motorola'nın yapması gereken makul şartlarla rakiplerinin bu teknolojiyi kullanmasına izin vermek.

Mahkeme "Şu anki işleyişe göre Motorola'nın Apple'ın ürünlerini satmasına engel olamayacağı" kararına vardı. Böylece artık Apple'ın Almanya'da ürünlerini satmasında hiç bir sorun olamayacağı karara bağlanmış oldu...

Okuyucu Yorumları