iPhone'da Orijinal Olarak Bir Geri Tuşu Düşünülüyordu!

İkonik tek tuşu ile bilinen iPhone, eğer Steve Jobs bu fikrinden vazgeçmeseydi, bugünkünden çok daha farklı olacakmış...

iPhone aslında böyle olacakmış...

Yuvarlak home tuşu, iPhone denince akla gelen ilk şeylerden biridir. Ama görünüşe bakılırsa aslında, yanında başka bir tuş daha olması planlanıyordu. "The One Device: The Secret History of the iPhone" (iPhone'un gizli tarihi) isimli yeni bir kitapta, Steve Jobs'un zamanında iPhone'a bir "geri" tuşu eklemek istediği ortaya çıktı.

Anlaşılan, eski Apple tasarımcısı Imran Chaudhri, Steve Jobs'u bu fikirden vazgeçirmiş. İnsanların, iPhone'a yapmak isteneni yapacağı konusunda güvenmeleri için ikinci bir tuşun olmaması gerektiğini düşünüyormuş.

İki tuştan hiç tuşa

O olmadan, bugünün iPhone'u çok farklı bir cihaz olabilirdi. Ama bu yapılan tek değişiklik de değil. Kitapta söylenene göre, daha da önceki bir tasarımda hiç bir tuş olmaması planlanıyordu.

Bu kulağa Apple'ın şu an iPhone 8 ile geri döneceği bir fikir gibi geliyor; söylentiler de home tuşunun olmayacağı yönünde. Ancak home tuşu olmasa da, iOS 11, parmak izi tarayıcı ve diğer her tür teknolojisiyle cihazla etkileşim kurmakta zorlanmayacağımızı düşünüyoruz.

The One Device kitabı şu an Amerika'da 19 dolara satılıyor...

Okuyucu Yorumları