iPhone'da Sahte Uygulama Şoku

Bazı popüler iOS uygulamaların sahte sürümlerinin parayla dağıtıldığı ortaya çıktı, Apple devreye girdi!

App Store'da sahte şoku!

Apple'ın geliştirici sertifikalarıyla yeni bir sorun daha çıktı. Yeni bir Reuters raporuna göre bu sertifikalar, bazı uygulamaların sahte sürümlerini dağıtmak için kullanıldı.

Bu uygulamalar arasında Panda Helper, TutuApp, AppValley ve TweakBox'un bulunduğu belirtiliyor. Yazılım sahtekarlarının bazı popüler uygulama ve oyunların hack'lenmiş kopyalarını iPhone kullanıcılarına yıllık 13 dolar veya daha yüksek bir ücretle dağıttığı söyleniyor. Bu şekilde sahtekarlar, Apple ve uygulama geliştiricilerini gelirden mahrum etmiş oluyorlar.

Şu an itibariyle hack'lenmiş uygulamaların kaç kopyasının dağıtıldığı bilinmiyor. Rapora göre bazı uygulama dağıtıcıları, kendisini China Mobile'ın bir alt şirketi olarak tanıtıyor. Bu tür sertifikalar, uygulamaları çalışanlara Apple'ın App Store'daki katı kurallarını atlatarak dağıtmaya yarıyor.

Bu tür kaçak dağıtımcıların bazıları geçtiğimiz hafta içinde devre dışı bırakılmıştı, ancak bazılarının farklı sertifikalarla işi sürdürdüğü söyleniyor. Apple, Reuters'a yaptığı açıklamada "kötüye kullanımları değerlendirdiğini" ve ilgili dağıtıcıların sertifikasını hemen geri çekeceğini söyledi.

Apple sadece kısa bir süre önce geliştirici programının üyelerine 27 Şubat'tan itibaren iki aşamalı oturum açmayı kullanmalarını söylemişti. Bu hamlenin kötü niyetli hareketleri platformdan uzak tutmaya yetip yetmeyeceği ise merak konusu.

Okuyucu Yorumları