iPhone'u hack'lemek imkansız hale geliyor!

Apple, iPhone'ları kendisinin bile hack'leyemeyeceği bir hale getirmek için düğmeye bastı!

Hack'lemek imkansız olacak!

Yeni bir rapor Apple'ın, iPhone'ların güvenliği üzerinde önemli bir geliştirme üzerinde çalıştığını ve firmanın bu cihazların hack'lenmesini tam anlamıyla imkansızlaştırmayı hedeflediğini öne sürüyor. Söz konusu çalışmanın sonunda, son günlerde gündemde olan ABD hükümetinin ilgili iPhone'lara uygulanmasını istediği yöntemin de cihazları hack'lemek için işe yaramayacağı belirtiliyor. Bu sıkı güvenlik yapısının ardından Apple bile artık kendi ürettiği telefonları hack'leyemeyecek.

New York Times'da yer alan rapora göre, firmaya yakın isimler ve güvenlik uzmanları Apple mühendislerinin yeni güvenlik önlemleri oluşturmak için hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirtiyor.

Hala gündemde olan ve birçok diğer firmanın da destek verdiği bir karar alan Apple, ABD'de San Bernardino'daki terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kullandığı iPhone'a yönelik FBI'dan gelen hack talebini "kullanıcı gizliliği" gerekçesiyle geri çevirmişti.

Söz konusu rapora göre, Apple arızalı iPhone'larda sorun giderme amacıyla tasarlanan fakat bir tür güvenlik açığına da neden olabilen bu açık kapıyı da tamamen kapatmak için çalışıyor. Bu düzeltmeyle birlikte artık Apple'ın bile kendi ürettiği telefonlara bu amaçla giriş yapamayacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları