iPhone'unuz gizlice hack'lenmiş olabilir mi?

iPhone'unuz haberiniz olmadan hack'lenmiş olabilir mi? Bu uygulama size cevabı söylüyor!

iPhone'unuz hack'lendi mi?

iPhone'unuz kendi kendine jailbreak'lendiyse, bir şeylerden şüphelenmenin zamanı gelmiş demektir. Sorun ise iPhone'unuzun jailbreak'lenip jailbreak'lenmediğini söylemenin imkansız olması

Alman güvenlik araştırmacısı Stefan Esser'ın katkılarıyla geliştirilen yeni bir uygulama olan System and Security Info, iPhone'unuzun jailbreak'lenip jailbreak'lenmediğini size gösteriyor. Böylece arka planda sizi izleyen, verilerinizi çalmaya çalışan bir yazılımın çalışıp çalışmadığı konusunda fikir yürütebiliyorsunuz. Telefonlarımız, epostalarımız, mesajlarımız, fotoğraflarımız gibi özel bilgilerimizi taşıdığından bu tür bir uygulamanın geliştirilmiş olması gayet mantıklı.

Apple'ın telefonlarında casusluk yapmak Android'e göre çok daha zor. Casus uygulamalar ancak jailbreak'li telefonda çalışabildikleri için, öncelikle telefonun jailbreak'lenmesi gerekiyor. Telefonunuzun kendiliğinden jailbreak'lenmiş olması elbette zararlıların eline geçtiği anlamına gelmiyor, ancak yine de bir şeylerin yolundan gitmediğini ve şüphelenmeniz gerektiğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları