iPhone'unuz için iPin Lazer Metre!

iPhone'lara yeni yetenekler kazandıran aksesuarlara, çok özel bir aksesuar daha eklendi!

iPhone'lara yeni yetenek!

iPhone'lara takılabilen ek aksesuarlar, hızlı veri transferinden HIV testine kadar hemen her yeteneğe sahip olabiliyor. Bu hafta gerçekleşen Computex 2015 etkinliğinde de yerel bir üreticinin tanıttığı aksesuar, Apple telefonları lazer ile uzunluk ölçümü yapabilen, gerçek bir ölçüm aracına çeviriyor.

iPin Lazer Metre, iPhone'un kulaklık girişine bağlanan küçük bir araç. Bu aracın içerisinde bir adet Sınıf 2 lazer işaretçisi bulunuyor ve bu işaretçi sayesinde yakındaki bir nesnenin üstünde bir ışık noktası oluşturuluyor. Telefondaki uygulama da, telefonun kamerasının bu noktaya odaklanmasını sağlayarak aradaki mesafeyi ölçüyor.

Uygulama, kameranın görüşündeki şekillerin ölçülerini belirlemek için de kullanılabilmekte ve bu özellik, tablo gibi cisimlerin boyutlarının belirlenmesini kolaylaştırıyor.

Computex'teki tanıtım sırasında cihaz, tripod'a oturtulmuş bir iPhone'a bağlıydı. Kamera, karşısındaki duvara hedeflendiğinde yaklaşık 1.8 metreyi göstermekteydi. Daha sonra bir çalışan, duvar üzerinde iki nokta daha seçerek bir üçgen oluşturdu ve kamera bu üçgenin kenar boyutlarını da hesapladı.

Cihazın üreticisi Conary Enterprise'ın söylediğine göre bu sistem, 3 metreye kadar mesafelerde kullanılır ise, sonucu sadece yüzde 1 yanılma payı ile verebiliyor.

Okuyucu Yorumları