IPv6, her beş siteden birinde daha hızlı!

IPv6, en çok ziyaret edilen siteler üzerinde yapılan araştırmaya göre eski internet protokolü IPv4'ü tahtından indirmeye başladı...

IPv6 farkı ortaya çıkmaya başladı!

Internet Protokol Sürüm 6 ya da kısaca IPv6'nın en çok ziyaret edilen sitelerden yüzde 20'sinde IPv4'e göre daha hızlı olduğu anlaşıldı. IPv6 aracılığıyla web sitelerine erişimin genel olarak hız açısından daha avantajlı olduğu biliniyordu. Fakat Bremen Üniversitesi'ndeki araştırmacılar dünyanın en popüler her beş sitesinden birini ziyaret ederken de IPv6'nın daha hızlı bir bağlantı sunduğunu ortaya koydular.

Araştırmacıların yayınladığı yeni bir makalede internetin en çok ziyaret edilen 10 bin web sitesi üzerinde hem IPv4 hem de IPv6'yla yapılan deneylerde ilginç bulgular elde edildi. Buna göre yeni internet protokolüyle birlikte daha önceki gecikmelerin üstesinden gelinmesinin yanında birçok durumda daha hızlı bir bağlantı sağlandığı fark edildi.

IPv4 bağlantıları henüz geçiş aşaması tamamlanmadığından çoğu zaman daha hızlı bir bağlantı sunsa da araştırmacılar bu farkın çok küçük olduğunu ve kısa süre sonra ortadan kalkacağını eklediler.

Okuyucu Yorumları