İran'ın hedefinde yine Facebook var!

Daha önce Zuckerberg'i ifadeye çağıracak kadar ileri giden İran, bir kez daha Facebook'u hedef aldı!

Hedefte yine Facebook var!

İran'da an itibariyle sosyal medya adına hemen her şey yasak. Yasakların başındaysa Facebook, Twitter ve YouTube gibi siteler bulunmakta.

Tüm bu yasaklara rağmen, başta ülkenin dış işleri bakanı Mohammad Javad Zarif olmak üzere, birçok İranlı kullandıkları proxy ve VPN sunucular aracılığı ile yasaklı olan tüm sitelere ulaşabiliyorlar. Yine de İran'ın Facebook hakkındaki aşırıcılığı yasaklarla bitmek bilmiyor. Mayıs ayında İran devletine bağlı bir yargıç, Facebook'un kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg'in Instagram ve Whatsapp aracılığı ile kişilerin özel hayatlarına karıştığını öne sürerek, İran'a gelip, hesap vermesi gerektiğini dile getirmişti...

Bu haberin ardından sadece üç ay geçmiş olmasına rağmen, İran yine Facebook'u hedef tahtasına aldı. IRNA'dan gelen bilgilere göre İran, sekiz adet Facebook aktivistini, mahkeme kararı ile suçlu buldu. Bahsi geçen sekiz kişinin, ülke güvenliğini tehlikeye atıcı paylaşımlarda bulunduğu, yönetici tabakaya karşı propaganda yaptığı ve üst düzey devlet yetkililerine hakaret ettiğini dile getiren mahkeme, ilgili kişilere sekiz ile 21 yıl arası hapis cezası vermiş durumda. Mahkeme aynı zamanda bu kişilerin, Nisan ayı içerisinde farklı bölgelerden Tahran'a geldiklerinin de altını çizdi.

Okuyucu Yorumları