İranlı ajanlar ABD liderleriyle fena oynamış

İranlı hacker'ların ABD'lilere kurduğu bu ilginç Facebook tuzağı, yok artık dedirtecek!

Bir garip Facebook tuzağı!

ABD, İranlı hacker'ların şaşırtıcı eylemini konuşuyor. Sahte haber siteleri kuran ve bu haber sitelerine, büyük haber ajanslarından çaldıkları haberleri, köşe yazılarını kendileri yazmış gibi ekleyen İranlı hacker'lar veya diğer bir deyişle İran ajanları, kendileri için oluşturdukları bu sahte "gazeteci" kimlikleriyle ABD'li siyasetçilerin Facebook hesaplarına arkadaşlık istekleri gönderdiler.

Siyasetçilerin, gazetecilerle arkadaş olma hevesi nedeniyle kolayca sosyal medya hesaplarına sızan İranlı ajanlar böylece siyasetçilerin özel hayatı hakkında önemli bilgiler toplamayı başarmış durumdalar. Siyasetçilerin ailesi, arkadaşları, akrabaları, yazlıkları, gezip dolaştığı yerler hakkında tüm bilgileri toplayan İran ajanlarının, ABD istihbaratı tarafından fark edilene kadar önemli miktarda bilgi toplamış oldukları tahmin ediliyor.

İran ajanlarının bu kadar komplike ve uzun süreli bir operasyonu fark edilmeden yürütmüş olmaları da ABD'de güvenlik konusunda panik yaratmış durumda. Şimdi ABD'li siyasetçiler, İranlı ajanların eline geçen özel hayat bilgileri nedeniyle diken üstünde oturuyor.

Okuyucu Yorumları