İş arıyorsanız bu haberi mutlaka okuyun!

Yapılan bir araştırma, işverenlerin işe alım sürecinde Facebook'tan yararlandığını ortaya çıkardı.

İş arayanlar dikkat!

İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber hayatımızda birçok değişikliği de beraberinde getirdi. Burada elbette internetin nimetlerini sayacak değiliz; zira bu herkesin malumu artık.

Bir iş araştırma şirketi, geçtiğimiz günlerde bir grup çalışanla yaptığı araştırmasını nihayet bitirdi ve sonucunu kamuoyuna açıkladı. Buna göre bu araştırmaya katılan işverenlerin büyük bir çoğunluğu, işe alacağı elemanlarının Facebook ve MySpace gibi sosyal ağ sitelerindeki profil bilgilerine göz attıktan sonra çalışanları işe aldığını itiraf etti.

Araştırmanın sonucuna göre, işverenler, işe alacağı potansiyel elemanının Facebook sayfasına bakmak suretiyle, bu kişinin profil kayıtlarını, resimlerini, ilgi alanlarını ve bu kişiyle ilgili çok daha fazla bilgiyi edinerek işe alım sürecinde bir karara varıyor. Örneğin Facebook sayfasında işverenin hoşuna gitmeyecek bir takım fotoğrafların yer alması durumunda, işveren söz konusu çalışandan anında vazgeçebiliyor.

Bazı kariyer uzmanları da bu araştırmanın sonucunun dikkate değer olduğunu ifade ederken işe girmek isteyen sosyal ağ kullanıcılarına şu öneride bulunuyor: "Facebook gibi sosyal ağ sitelerinde kaydınız bulunuyorsa, içerisinde yer alan bilgilerinize dikkat edin ve dışarıdan negatif olarak anlaşılabilecek hiçbir materyale profilinizde yer vermeyin. Çünkü bu araştırma da gösteriyor ki, işverenler artık çalışanlarını internetten de tanımaya çalışacak."

Okuyucu Yorumları