İş Bankası'ndan Elektronik İmza Dönemi

İş Bankası, Elektronik İmza ile nakit kredi almayı mümkün kılarak yeni bir dönem başlattı.

Elektronik İmza Devri

Bankacılık sisteminde ilk kez gerçekleştirilen Elektronik İmza uygulaması ile banka müşterileri, hiç şubeye uğramadan, günün her saatinde kredi başvurusunda bulunup, bir kaç dakika içerisinde hesaplarına geçen parayı diledikleri gibi kullanabilecekler, bunun yanı sıra Bankamatiklerden nakit olarak da çekebilecekler.

Bankacılık sektöründeki çok sayıda yeniliği gerçekleştiren ve ilk uygulayıcısı olan İş Bankası, Elektronik İmzayı bankacılık işlemlerinde kullandırarak, bankacılıkta yeni bir dönem başlattı.

İş Kuleleri'nde 10 Nisan Salı günü düzenlenen basın toplantısında bankacılık işlemlerinde Elektronik İmza kullanımının, daha kolay ve hızlı hizmet alımını sağlayarak, müşteri memnuniyetini artıracağı belirtildi. Yasal düzenlemeler nedeniyle mutlaka şubelere gidilerek ve okunarak imzalanması gereken belgelerin, Elektronik İmza ile imzalanması sağlanarak şube dışı bankacılık işlemlerinde yeni bir dönem başlatıldığı ifade edildi.

Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hülya Altay, Türkiye İş Bankası'nın Elektronik İmzayı bankacılık işlemlerine taşıyan ilk kuruluş olarak yepyeni bir dönemi başlattığını söyledi. Altay, "Elektronik İmza ile haftanın her günü, günün her saati kredi almayı mümkün hale getiriyoruz. Bu uygulama ile artık kredi başvurusunda ya da krediyi kullanırken şubeye gitme gereği ortadan kalkıyor" dedi.

Hülya Altay, yeni uygulamanın, İş Bankası'nın geçmişten bugüne teknolojik anlamda çok sayıda ilki bankacılık sistemine kazandırdığını hatırlatarak şunları söyledi: "Bu uygulama bizlere, bundan 20 yıl önce Türkiye'nin ilk Bankamatik'ini, 10 yıl önce de ilk İnternet Şubesi'ni açarken duyduğumuz mesleki heyecanın bir benzerini yaşatıyor. Şimdi de bu uygulama ile bankacılık işlemlerine yeni bir boyut getiriyoruz. Bankacılık işlemlerinde talimat vermekten, kredi işlemlerine kadar pek çok işlemin gerçek anlamda banka şubelerine gitmeden yapılabileceği bir dönem başlıyor. Elektronik İmzayı bankacılık sistemine adapte ederek kısa bir dönemde kapsamı çok genişleyecek yeni bir dönemi başlatmış oluyoruz."

Okuyucu Yorumları