Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse İnceleme

Hibrit çalışma ortamları, ergonomik çalışma koşulları, iş profesyonelleri, kompakt ve etkili bir fare arayanlar için en ideal fare Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse’u inceledik.

CHIP Online Notu 92
  • Üst seviye performans
  • Kompakt yapı
  • Malzeme kalitesi
  • Etkili özellikler
  • 3 cihazı kontrol edebiliyor
  • Dosya, metin ve fotoğrafları 3 cihazda paylaşma özelliği
  • Birinci sınıf, çok yönlü kaydırma tekerleği
  • Uzun pil ömrü & hızlı şarj
Editörün Seçimi

Klavye, fare, kulaklık ve kamera dendiğinde aklınıza ilk hangi marka geliyor? Bunu lütfen aşağıya yorumlar kısmında cevap olarak yazın, ancak muhtemelen cevap Logitech olacaktır. Zira Logitech, yıllardır işini çok iyi şekilde yapıyor ve hazırladığı her üründe de bunu net şekilde görebiliyoruz.

Logitech, bu sefer karşımıza kurumsal ürün portföyü ile çıkıyor. Tıpkı bugün yakından bakacağımız yeni farelerinden biri olan Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse modelinde olduğu gibi. Logitech bu fare ile bir kez daha başarılı bir işe imza atmış. Ama bu kez iş profesyonellerine odaklanmış. MX Anywhere serisi, ödüllü MX Master serisinin daha taşınabilir ve kompakt versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu fareye “İş Amaçlı Kablosuz Mouse” denmesinin sebebi de her an her yerde en iyi performansı almak isteyen profesyonellerin rahatlıkla kullanılabilecekleri bir fare olması. İş amaçlı üretilmiş bir model ve hibrit çalışanlara sahip kurumlar tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Ayrıca, sadece kurumsal versiyonunda bulunan Logi Bolt isimli yeni bir bağlantı teknolojisi ile geliyor ve bu teknoloji ile güvenli bağlantı sağlanabiliyor. Birazdan bundan da bahsedeceğiz. Gerçekten çok ergonomik, çok kompakt ve şahane derecede performanslı çalışıyor. Ayrıca el rahatlatıcı inanılmaz ekstraları var. Hepsini anlatacağız, ancak önce tasarımdan başlayalım, çünkü fare gerçekten de çok güzel görünüyor.

Tasarımı Nasıl?

Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse, tasarımıyla fazlasıyla kompakt yapıda. Öyle ki avucunuzu doldurmuyor ve tartıldığında sadece 99 gram ağırlığında geliyor. Evet, tam ele oturmaması kimileri tarafından beğenilmeyebilir belki ancak bu farenin de olayı bu; kompakt yapıda olması. Daha kallavi bir model arıyorsanız Logitech’in MX Master modellerine göz atabilirsiniz. Yani Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse, daha mobil kullanımlar için daha kompakt üretilmiş durumda. Minik boyutları sayesinde bu cihazı her yerde yanınızda bulundurabiliyor, her yerde kullanabiliyorsunuz. Cihazın sensörü de zaten her yüzeyde aynı performansta çalışması için tasarlanmış. Böylece minimum 4cm kalınlığında cam da dahil her yüzeyde eşit performans sağlayabiliyorsunuz bu fare ile.

Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse’un üzerinde 6 tuş bulunuyor. Bunlardan ikisi sağ ve sol tık, ikisi başparmağın altına yerleşen geri / ileri butonları olurken, geri kalanlar ise kaydırma tekerleği ve altındaki buton oluyor. Bu orta butondan bahsedeceğiz, ancak kaydırma tekerleğini es geçmeyelim. Zira bu tekerlek sürprizlerle dolu.

Özellikleri Neler?

Çelikten yapılmış olan bu kaydırma tekerleği farklı kullanımlar sağlıyor ve sezgisel kullanım sağlıyor. MagSpeed Elektromanyetik kaydırma ile güçlendirilen tekerlek, tek bir pikselde duracak kadar hassas ve 1 saniyede 1.000 satır kaydıracak kadar hızlı çalışabiliyor. Mesela bir excel sayfasında ya da powerpoint sunumunda sayfalarca aşağı kaymanız gerekiyorsa, kaydırma tekerleğini şöyle bir çekmeniz yeterli olacak, üzerine bastığınız anda ise anında duracak ve yavaş yavaş sayfalar arasında dolaşmaya devam edebileceksiniz. Yani burada kontrol tamamen sizde.

Tekerleğin bir başka güzel yanı ise yatay kaydırma olanağı tanıması oluyor. Böylece bol tablolu ofis uygulamalarında kaybolmuyor, dikey düzlemde olduğu gibi fare ile yatay olarak da kaydırma yapabiliyorsunuz. Bunun için farenin sol tarafında, geri veya ileri düğmesini basılı tutuyor ve tekerleği kaydırıyorsunuz; hepsi bu kadar.

Tekerleğin altındaki orta tuş ise, mod değiştirmeye yarıyor. Dişli ve Serbest Dönüş modları arasında geçiş yapıyorsunuz ve bununla kaydırma tekerleğinin kontrolünü kendinize göre ayarlıyorsunuz.

Performansı Nasıl?

Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse, farklı platformlardaki kontrolü de elinizin altına getiriyor. Peki, bunu nasıl yapıyor derseniz, artık bir başka bilgisayarda kopyalayıp, bir diğer bilgisayarda yapıştırmanın mümkün olduğunu söyleyerek anlatmaya başlayabiliriz. Evet, Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse’u 3 farklı cihaza aynı anda bağlayabiliyor, bu bağlantının avantajlarından yararlanabiliyorsunuz ve bunun neticesinde kolay kullanım sağlıyorsunuz pek tabii.

Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse’un hemen altında minik bir tuş göreceksiniz. Bu tuşa basarak fareyi bağladığınız 3 farklı cihaz arasında geçiş sağlayabiliyorsunuz. Böylece her 1 bilgisayar için ayrı fare takma derdi ortadan kalktığı gibi hem ek masraflar hem de masa kalabalığı azalıyor. Bu arada bu 3 cihazın da aynı işletim sistemine sahip olması gerekmiyor, bir yanda Windows diğer yanda macOS sistemli bilgisayar arasında da geçiş yapabiliyorsunuz. Bu özellik yalnızca bu fare için geçerki değil, Logitech’in özellikle son çıkan pek çok bu tür kablosuz ürününde kullanılıyor bu teknoloji. Özellikle aynı anda farklı cihazlarla çalışıyorsanız, gerçekten de bunun çok şahane bir çözüm olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Performansa dayalı bir diğer konu da fareyi koyacağınız yüzeye ilişkin. Her zaman her yerde mouse pad kullanmak mümkün olmuyor, masa üzerinde çalışacağınız zaman da yüzey her zaman fareye uygun olmayabiliyor. Fakat bu gibi dertleri bir kenara bırakmanın artık zamanı geldi. Bu fare yüzey ayrımı yapmıyor. Cam dahil her yüzeyde rahatlıkla çalışabiliyor. Performans konusunda da en ufak bir aksama yaşanmıyor. Yeri geliyor koltuk kolçağında, yeri geliyor cam sehpa üzerinde çalışmanız gerekiyorsa, bu fare işinizi görecek.

Bu arada Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse’un bağlanması da kolay. Cihazda hem Bluetooth desteği var hem Logi Bolt USB alıcı ile eşleştirilebiliyor. Böylece ister USB alıcı ile bağlayın ister Bluetooth, bağlantı konusunda kafanız rahat edecek. Burası tamam ancak bu minik USB alıcıya dikkat çekmek istiyoruz. Zira Logi Bolt adındaki bu minik USB alıcı farklı özellikler sunuyor. 1 Logi Bolt USB alıcı ile 6 adede kadar cihazı eşleştirebiliyorsunuz. Aynı anda 3 etkin bağlantının tek bir USB ile eşleştirilmesine olanak tanıyor. 3 aktif bağlantıya sahip tek bir Logi Bolt alıcıyla 6 adete kadar cihazı eşleştirme, özelliklerine göre ayrı kablosuz cihaz düzenleme mümkün oluyor. Yani bu minik USB alıcı ile 6 adede kadar uyumlu Logitech fare ve klavyeye bağlanabiliyor, kontrol edebiliyorsunuz. Böylece her klavye ve fare için ayrı ayrı USB alıcıya ihtiyacınız kalmıyor. Öte yandan Logitech’in yeni nesil kablosuz teknolojisi, uyumlu fareler ve klavyeleri Logi Bolt USB alıcı ile bağlandığında yüksek performanslı, güvenli bir kablosuz bağlantı sağlıyor. Bu tip kablosuz çalışan cihazlarda güvenlik önemli. Bluetooth Düşük Enerji kablosuz teknolojisine dayanıyor ve ofis veya evden çalışan profesyonellerin güvenlik açığı risklerini minimum seviyeye indiriyor. Ayrıca bu alıcı üzerinden bağladığınız cihazlar gecikmesiz çalışıyor. Kablosuz fare ve klavyeler için gecikmesiz bir kullanıcı deneyimi sunmak adına 2 Mbit/sn’lik gelişmiş veri hızı ve minimum 7.5 ms’lik bağlantı aralığı sunarak optimize edilmiş bir performans sunuyor. Gerçekten küçük bir alıcı, ancak boyundan büyük işler yapıyor.

Pil Ömrü Ne Kadar?

Tasarımıyla ve sahip olduğu özelliklerle olduğu kadar performansıyla da oldukça beğendiğimiz Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse, pil ömrüyle de yine dikkat çekici duruyor. Zira bu farenin şarjı tam 70 güne kadar sürüyor. Yani fareyi 1 kez tam şarj ediyorsunuz, sonra 70 gün boyunca şarj etmeyi unutuyorsunuz. Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse’ın bu özelliği fazlasıyla göz doldurucu. Bu arada hızlı şarj özelliği de var. Acil durumlarda sadece 1 dakika şarj ederek 3 saat boyunca kullanabiliyorsunuz.

Sonuç

Sonuç olarak toparlarsak Logitech MX Anywhere 3 İş Amaçlı Kablosuz Mouse, fazlasıyla güzel bir fare olmuş. Tasarımı ve ergonomisiyle olduğu kadar kompakt tasarımına uygun ölçüde uzun pil ömrü sağlaması ve farklı cihazlar için tek fare olarak kullanılabilmesiyle temasına uygun davranıyor. Bu arada farenin Logitech Options+ adında bir yazılımı da mevcut, bunun üzerinden çeşitli ayarlar yapabiliyorsunuz. Yazılım konusunda da bir sorun yok yani. Peki bu mouse’u kimler tercih etmeli? Çalışanlarına ergonomik bir çalışma ortamı yaratmak isteyen şirketler, kapalı ofisler veya hibrit çalışan iş yerilerinde güvenli bağlantıda kalmak isteyen kurumlar kesinlikle bu mouse’u incelemeleriler. Uzun süre bilgisayar başında vakit geçirenler, ergonomik çalışma ortamı arayanlar, aynı anda birden fazla cihaz üzerinde çalışanlar, gerçekten kompakt ve geniş özelliklere sahip bir fare arayan çalışanlar için oldukça yararlı bir fare olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer şu sıralar bu tür, küçük ama etkili bir fare arıyorsanız, değerlendirmenizde oldukça yarar var.

Sponsorlu İçerik

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Logitech MX Anywhere 3
Ürün Markası Logitech
CHIP Online Notu
92
Bağlantı Bluetooth, Logi Bolt USB alıcı
Sensör Teknolojisi Darkfield yüksek hassasiyet
Nominal Değer 1000 dpi
Tuş 6 adet
Kablosuz Çalışma Mesafesi 10 metre
Pil Ömrü 70 güne kadar
Batarya 500 mAh
Uyumluluk Windows, Linux, macOS, iPadOS, ChromeOS
Boyutlar 34.4 x 65 x 100 mm
Ağırlık 99 gr.