İş ve Kariyer Fırsatları Cebit 2007'de

CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl ilk kez İş ve Kariyer bölümü ile yepyeni bir uygulama başlatılıyor.

İş ve Kariyer Fırsatı

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.
İş ve Kariyer Fırsatları Cebit 2007'deTürkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiriş işbirliği ile, CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl ilk kez oluşturulacak "İş ve Kariyer" bölümü ile yepyeni bir uygulama başlatılıyor. Farklı sektörlerdeki bilişim profesyonellerine yönelik iş fırsatlarını bir arada sunacak "İş ve Kariyer" bölümüyle adaylara kişisel gelişime yönelik içerikler sunulması, iş imkânlarının yaratılması ve firmalarla uygun adayların bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Türkiye'nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiriş işbirliği ile, Avrasya'nın en büyük bilişim fuarı CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl ilk kez oluşturulacak "İş ve Kariyer" bölümü ile yepyeni bir uygulama başlatılıyor. "İş ve Kariyer" bölümü, 2 – 7 Ekim 2007 tarihlerinde, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuar süresince farklı sektörlerdeki bilişim profesyonellerine yönelik iş fırsatlarını bir arada sunacak. Yenibiriş de Dijital Yaşam ana bölümü kapsamındaki beşinci salonda konumlandırılacak "İş ve Kariyer" bölümü Forum alanında, kısa bir süre önce yaptırdığı bilişim sektörü istihdam araştırması ile bilişim sektöründen firmalarla düzenlediği uzmanlık programlarının sonuçlarına ve İnternet'te iş arama tekniklerine ilişkin sunumlarını yapacak. "İş ve Kariyer" bölümünde stand alan firmaların adaylarla iş görüşmeleri de yapmaları bekleniyor.

Fuarda yer alacak dijital ekranda bu bölümdeki firmaların ilanları yayınlanacak. İş ve Kariyer alanında kurulacak sistemler ile adaylar, Yenibiriş'te yeni CV oluşturarak veya varolan CV'lerini güncelleyerek, bu ilanlara başvuru yapabilecekler. Yenibiriş'in destek verdiği bu uygulama sayesinde adaylara kişisel gelişime yönelik içerikler sunulacak, iş imkânları yaratılacak ve açık pozisyonları bulunan veya değerlendirmek üzere insan kaynağına gereksinim duyan firmalarla yeni kariyer fırsatı arayışındaki kişiler bir araya gelecek.

Yenibiriş Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu konu ile ilgili olarak şunları ifade ediyor:
"Nitelikli eleman açığı, bütün sektörlerde bir sorun. Bilişim de çok hızlı gelişen bir sektör olduğu için, yeni bilgilere sahip ve kendini güncelleyen, deneyimli elemanlara ihtiyaç günden güne artıyor. Yeni teknolojileri bilen teknik uzman ve danışmanlar ile 3-5 yıl deneyimli orta kademe çalışanların istihdamında sıkıntı yaşanıyor. Yenibiriş işbirliği ile CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl ilk kez "İş ve Kariyer" bölümü oluşturuluyor. Bu bölümün işverenlerle uygun adayları biraraya getirmekte önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Yenibiriş olarak, iş arayanlara her zaman destek olma hedefimiz doğrultusunda farklı sektörlere yönelik düzenlenecek fuarlarda da, özel iş ve İK bölümleri oluşturulması halinde işbirliği yapmayı amaçlıyoruz."

Yenibiriş hakkındaYenibiriş, büyük ölçekli ve çokuluslu şirketlerden orta ve küçük ölçekli şirketlere kadar her boyutta, farklı sektörden 34.000'i aşkın firmaya İnternet bazlı seçme ve değerlendirme hizmeti sunmaktadır. Çok sayıda bireysel üyesi ile de geniş bir özgeçmiş bankasına sahiptir. Yenibiriş sunduğu içerik ile bireysel üyelerinin kariyer ve kişisel gelişimlerine rehberlik eder. Yerel ve küresel değişimleri göz önünde tutarak farklı sektörlere yönelik geliştirdiği eğitim odaklı projeler ile istihdam piyasasında fark yaratır. Sürekli yenilenen teknolojisi ile bireysel ve kurumsal üyelerinin iş ve aday arama sürecine hızlı ve kolay çözümler üretir. Sitede günlük 2000'e yakın ilan yayımlanmaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.yenibiris.com

Okuyucu Yorumları