İş zekası teknolojilerinin önemi

İş zekası teknolojileri, teknolojinin gelişimi ve internet kullanımının artmasıyla önem kazanıyor!

İş zekasının önemi!

Teknolojinin hızla gelişmesi ve internet kullanımının her geçen gün artması, şirketlerdeki veri miktarında da yoğun bir artışa neden oluyor. Yöneticilerin bu verileri doğru bir şekilde anlamlandırıp stratejilerinde kullanarak rekabet güçlerini artırması ise artık İş Zekası Uygulamaları ile sağlanıyor.

İş Zekası uygulamaları, günümüzde şirket yöneticilerinin gündemini oluşturan konuların başında geliyor. Günümüzün küresel rekabet koşullarına yenik düşmek istemeyen yöneticiler, karar alma süreçlerini İş Zekası uygulamaları ile birleştirerek, bu uygulamaları kurumun tamamına yaygınlaştırmayı hedefliyor.

İş Zekâsı ve Müşteri İlişkileri Yönetimi konusunda uzman Intellica Genel Müdürü Okan Karaduman "Yöneticiler şirket ile ilgili kararlarını, ellerindeki verileri yorumlayarak ve gerçek rakamları inceleyerek veriyor. Teknolojik gelişmeler ve özellikle sosyal medya, e-ticaret gibi kavramların artması kurumların veri miktarında da ciddi artışa neden oluyor. Bu veriyi işlemek için geleneksel yöntemler doğal olarak yetersiz kalıyor. İçinde müşteri davranışlarına dair çok önemli bilgiler sunan bu veriler işlenmediği takdirde anlamını kaybederek kurumun rakiplerinin önüne geçme olasılığını düşürüyor. Gerçek zamanlı olarak işlendiklerinde ise kurumlara mobilite ve analiz gücü kazandırarak bir adım öne geçme fırsatı tanıyor. Bu şekilde müşteriye doğru zamanda doğru çözüm sunma süresi de saatlerden dakikalara iniyor." diye belirtiyor.

Türkiye'de İş Zekası uygulamalarına özellikle bankacılık-finans, telekom, perakendecilik ve hızlı tüketim sektörlerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Okan Karaduman, İş Zekası uygulamalarının şirketlerin geleceğini şekillendirmesinde büyük bir yardımcı olduğunu ve karlılığı önemli ölçüde artırdığını da ekliyor.

Okuyucu Yorumları