IŞİD'den Anonymous'e: Aptallar!

Anonyomus'un savaş ilan ettiği IŞİD'den ilginç bir cevap ve fazlası geldi!

Savaş ilanına cevap geldi!

Anonymous, 150'den fazla sivilin hayatını kaybettiği son Paris saldırılarına yanıt olarak IŞİD'e savaş açtığını ilan etmişti. Adem-i merkeziyetçi ve büyük ölçüde tanımsız hack grubu Anonymous, kampanyanın bir parçası olarak IŞİD tarafından kullanılan mesajlaşma forumunu çökertmişti.

Ancak IŞİD bu beyanatı cevapsız bırakmayarak resmi Hilâfet Haber kanalında bir açıklama yayınladı. Terör örgütü yaptığı açıklamada savaş bildiriminde bulunan Anonymous hacker grubunu "aptallar" olarak nitelendirdi. Buna rağmen IŞİD, üyeleri için - propaganda ve koordinasyon amaçlı dijital iletişime dayanan - dijital güvenlik kapsamlı son derece kötü aksanla yazılmış bir bülten yayınladı:

  • Kaynağından emin olmadıkça hiçbir bağlantıyı açmayın
  • VPN kullanın ve güvenlik nedeniyle bilgisayar ve telefonlarınızda sürekli IP değiştirin
  • Telegram aracılığıyla insanlarla konuşmayın
  • Twitter'da DM yoluyla iletişime geçmeyin
  • Twiter üzerinde e-posta ve kullanıcı adınızı aynı yapmayın. Bu hata birçok ensarın hesabını kaybetmesine mal oldu ve kafirler onların IP adresini yayınladı çok dikkatli olun

Bu önerilerle birlikte IŞİD faaliyetlerini korumak için dijital güvenliğin sağlanması konusunda örgüt üyelerini kendince bilgilendirmiş oldu. Son olarak mesajlaşma uygulaması Telegram, IŞİD üyeleri arasında koordinasyon amaçlı kullanılan 78 kanalı kullanıma kapatmıştı.

Okuyucu Yorumları