Işık altında en iyi ekran hangi cepte?

Hangi cep ve tabletin ekranı daha iyi? İşte "ışıkta" en iyi görüntüyü sunanlar ve sınıfta kalanlar!

En iyi ekran hangisinde?

Cep telefonunuzun veya tabletinizin ekranındakileri güneş ışığı altında görmekte zorlanıyor olabilirsiniz. DisplayMate Technologies başkanı Dr. Raymond Soneira'nın farklı cep ve tabletlerle gerçekleşitirdiği test, hangi cihazın farklı ışıklandırma koşullarında daha iyi performans verdiğini ortaya çıkardı.

Testte iPhone 4, iPad 2, Samsung Galaxy S ve Tab 10.1 ile Apple ve Samsung'un ekranlarının en iyi performansı gösterdiği ortaya çıktı. Amazon Kindle Fire, HTC Desire, Motorola Xoom ve Droid X ise oldukça kötü bir performans sergiledi. Test, ışık altında küçük bir farkla Samsung'un ekranlarının en iyi olduğunu, HTC Desire'ın ise en kötü olduğunu ortaya çıkardı.

Soneira'nın testine göre HTC'nin ekranlarında önemli bir çalışma yapması gerekiyor. Zira HTC Desire'ın ekranı, direkt olmayan güneş ışığına denk gelen 20.000 lux seviyesinde kullanılmaz hale geliyor. Tabletlerde ise Kindle Fire 20.000 lux seviyesinin üzerine çıkıldığında sorunlar yaratıyor.

Grafikler, Dr. Soneira'nın düşünceleri...

Grafikler, Dr. Soneira'nın düşünceleri...
20.000 lux seviyesinde ışık altında ceplerin performansı

Dr. Soneira, üreticilerin yüksek ortam ışığı altında okunabilirliği artırmak için çok az şey yaptıklarını söylüyor (parlaklığı artırmak dışında).

Bu cihazlara bağlılığımızın giderek arttığını düşünürsek, bu sorunun onarılması gereken önemli bir sorun olduğu ortaya çıkıyor. Soneira, Apple ve Samsung her ne kadar yüksek ışıklandırmada en iyi performansı gösterseler de, bilimsel laboratuvar testleri ve analizleri ile daha iyisini elde edebileceklerini söylüyor.

Gorilla Glass ceplerimizin ekranını ince bir hale getiriyor ve kırılmasını zorlaştırıyor. Bakalım üreticiler, bu soruna ne zaman eğilecekler...

20.000 lux seviyesinde ışık altında ceplerin performansı
20.000 lux seviyesinde ışık altında tabletlerin performansı

Okuyucu Yorumları