İşlerinizi kolaylaştıracak 5 Chrome eklentisi

Chrome'u, hayatı kolaylaştıran bu 5 eklentiyle tam anlamıyla mükemelleştirin!

5 harika Chrome eklentisi!

Web tarayıcıları Windows 98'i kullandığımız zamankilere göre şüphesiz çok daha iyiler. Bir zamanlar Internet Explorer'a veya Netscape'e mahkum iken bugün aralarından seçim yapabileceğimiz olağanüstü web tarayıcıları bulunuyor.

Modern web tarayıcıları sahip oldukları eklenti desteği, sade tasarım, yer imleri eşitleme, geçmişi denetleme gibi özelliklerle hayatımızı kolaylaştırıyorlar. Bu yazımızda ise sizlere işlerinizi kolaylaştıracak 5 Google Chrome eklentisini tanıtmak istiyoruz.

YouTube Options for Google Chrome

Bu eklenti ile YouTube'un görünümünü düzenleyebilir, videolar için varsayılan bir kalite seçebilirsiniz. Birden fazla sekmede YouTube videosu açıyorsanız, eklenti ile otomatik çalma özelliğini kapatmanız mümkün.

YouTube Options for Google Chrome ile YouTube'daki birçok öğeyi gizlemeniz ve arka planı değiştirmeniz mümkün. Eklenti Vimeo, Metacafe, Dailymotion ve fazlasıyla da çalışıyor.

Tabulate! ve Page Snooze

Tabulate! ve Page Snooze
Tabulate! ile sekmelerinizi topluca gönderebilirsiniz

Tabulate!

Açık olan tüm sekmelerinizi bir arkadaşınızla paylaşmak istiyorsanız, Tabulate! ile bunu yapabilirsiniz. Tabulate düğmesine basmanız ve sağlanan URL'yi arkadaşlarınızla paylaşmanız yeterli olacaktır.

Arkadaşınız bu URL'yi açtığında bağlantıların göründüğü bir sayfa görecek, dilerse "Open all links at once" her birini farklı sekmelerde açabilecektir. Siteleri bir slayt gösterisi olarak izlemek de eğlenceli bir seçenek olabilir.

Tabulate! ile sekmelerinizi topluca gönderebilirsiniz
Page Snooze

Çok fazla sekmeyle başa çıkmanın bir çok yolu var. Page Snooze ise herhangi bir sekmeyi geçici olarak uyutmanıza yarıyor. Bu sayede örneğin Pazartesi bakmak istediğiniz bir sekmeyi günlerce açık tutmanıza gerek kalmıyor.

Eklentiyi kullanmak için düğmesine tıklayarak Page Snooze'a tıklayın ve sekmeyi ne kadar uyutmak istediğinizi seçin. Eklenti şimdilik sekmeleri 1 günden kısa uyutmanıza izin vermiyor.

Readability Redux ve Hover Zoom

Readability Redux ve Hover Zoom
Siteleri okunmaya daha müsait bir hale getiriyor

Readability Redux

Bir web sitesindeki metni okurken sayfadaki diğer öğeler dikkatinizi dağıtıyorsa, Readability Redux ile sayfayı temizleyebilir ve yazıya konsantre olabilirsiniz. Eklenti, size 4 farklı stil sunuyor ve bu stilleri etkinleştirmek için kendi klavye kısayolunuzu ayarlayabiliyorsunuz.

Readability Redux ile sayfaları yazdırmaya veya e-posta ile göndermeye uygun bir hale de getirebilirsiniz.

Siteleri okunmaya daha müsait bir hale getiriyor
Hover Zoom

Eklenti, destekleyen sitelerde fareyle herhangi bir fotoğrafın üstüne geldiğinizde, otomatik olarak fotoğrafın büyük halinin görünmesini sağlıyor. Neredeyse her sitede çalışan Hover Zoom'un bulunduğuz siteyi destekleyip desteklemediğini adres çubuğunda beliren simgesi yoluyla anlayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları