İşlev menüsünü geliştiren 7 harika araç!

Windows'un sağ tuş menüsünü dilediğiniz şekle sokmak, bu 7 harika bedava aracın işi!

Windows'a "sağ tuş" dopingi!

Kes, kopyala, yapıştır gibi dosya komutları için klavye kısayollarını bilen kullanıcılar, Windows'un sağ tuş menüsünü çok fazla kullanmıyor olabilirler. Ancak bu menüye klavye kısayollarıyla gerçekleştirmesi mümkün olmayan bazı pratik işlevler eklemeniz de mümkün İşte sağ tuş menünüzü inanılmaz işlevlerle donatacak 7 harika araç:

PasteAsFile: Araç, panoya kopyaladığınız metinleri bir dosya olarak yapıştırmanıza izin veriyor. Aynı işlemi görsellerde de yapmanız mümkün.

Araç metinler için txt, doc, rtf, html, php, css biçimlerini, görsellerde jpg, png, bmp, tga, gif ve fazlasını destekliyor.

CopyContents: Bu araç ise bir dosyanın içeriğini alıyor ve onu panoya kopyalıyor. Yani PasteAsFile'ın yaptığının tam tersini yapıyor. Program txt, rtf, jpg, png, bmp, tga, gif, jig ve pcx biçimlerini destekliyor.

FileToFolder: FileToFolder, seçtiğiniz tüm dosyaları alıyor ve her birini ayrı, yeni bir klasöre yerleştiriyor. Dosyalarınızı farklı klasörlere ayırmak gibi bir ihtiyacınız olduğunda, FileToFolder bu işi sizin için yapacaktır.

FindTarget, Menu Uninstaller Lite ve diğerleri!

FindTarget, Menu Uninstaller Lite ve diğerleri!

FindTarget: FindTarget, sizi bir kısayolun bulunduğu klasöre hızlıca yönlendiriyor. Masaüstü ve görev çubuğu kısayollarını sıkça kullanıyorsanız, zaman zaman kısayolların nerede bulunduğunu bilmeniz gerekebilir. FindTarget ile bu işi kısayol özelliklerini açmadan yapabilir, bir tık kazanabilirsiniz.

Menu Uninstaller Lite: Bir programı simgesine sağ tıklayarak hemen sisteminizden kaldırabilmek ister miydiniz? Menu Uninstaller Lite bunu mümkün kılıyor. Böylece Denetim Masası'nı açıp, ardından Program Kaldır'a tıklayıp programın ismini aramak zorunda kalmıyorsunuz.

Context Menu Editor: Sağ tuş menüsüne kendi komutlarınızı, kısayollarınızı veya internet bağlantılarınızı eklemek istiyorsanız, Context Menu Editor'ü kullanabilirsiniz. Araç sadece Windows Vista ve Windows 7'de çalışıyor; Windows XP'yi desteklemiyor.

AttrMenu: AttrMenu, dosyaların ve klasörlerin özniteliklerini sağ tuş menüsünden değiştirmenize izin veriyor. Dosyalarınızın "gizli", "salt okunur", "arşivle" gibi özniteliklerini sıkça değiştiriyorsanız, bu araç size zaman kazandıracak.

Okuyucu Yorumları