İsrail: "Facebook, terörislere yardım eden bir canavar"

İsrail hükumeti, taleplerini tam olarak yerine getirmeyen Facebook için inanılmaz derecede sert konuştu!

"Facebook bir canavar"

Facebook, 1,5 milyar kullanıcıya sahip çok büyük bir sosyal ağ ve bu devasa boyutları, ona büyük sorumluluklar yüklüyor. Ancak zaman zaman bazı kişiler, sosyal devin sorumluluklarını yerine getirmediğini söyleyebiliyorlar. Facebook'tan şikayet olan, bu kez İsrail hükümeti oldu.

Reuters'ın raporuna göre İsrail'in Facebook üzerindeki baskısı giderek artıyor. İsrail'in güvenlik bakanı Gilad Erdan'a göre Facebook, İsrail'in terörist saldırılarıyla ilgili incelemelerini "sabote ediyor". Bazı mesajları silmediğinden dolayı Facebook'u bir "canavar" olarak adlandıran Erdan, raporlanan aşırı mesajların 74'ünün yalnızca 24'ünün silindiğini söylüyor.

Erdan, Filistinlilerin devlet kurmaya çalıştığı West Bank'taki İsrail yetkililerini de yok saydığını, bu bölgeyle ilgili yasal yaptırım isteklerine uymadığını söylüyor. İsrail hükümeti, şu sıralar sosyal ağları aşırı veya tehlikeli olduğunu düşündüğü gönderileri silmeye zorlayacak bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Facebook ise istekleri yerine getirdiğini ve firmanın ilkeleriyle ilgili İsrail hükümetiyle yakın bir çalışma içinde olduğunu söylüyor. Sosyal dev, yaptığı bir açıklamada kötü niyetli içerikleri kullanıcıların raporlamalarıyla ortaya çıkardığını da tekrarladı.

Okuyucu Yorumları