İsrailli hacker'lar, yakayı ele verdi!

Geçtiğimiz iki yıl içindeki DDoS saldırılarının büyük kısmından sorumlu olan 18 yaşındaki iki İsrailli hacker, nihayet yakalandı!

İsrailli hacker'lar, yakayı ele verdi!

İsrailli iki genç, internet sitelerine belirli bir para karşılığı DDoS saldırıları düzenleyen bir online hizmet sundukları gerekçesi ile tutuklandı. vDOS adı verilen internet sitesi, tutuklamalardan kısa bir süre önce çalışmalarını durdurmuştu.

İkisi de 18 yaşında olan Itay Huri ve Yarden Bidani, tutuklanmalarının ardından her biri için 10.000 dolar olan kefalet bedellerini ödediler. İkili, 10 gün boyunca ev hapsinde tutulurken, pasaportları ellerinden alındı ve 30 gün boyunca internet veya herhangi başka bir iletişim ekipmanını kullanmaları yasaklandı.

BBC'nin söylediğine göre İsrail gazetesi Haaretz ile konuşan İsrail polisi için bir sözcü, tutuklamaların FBI'dan gelen bir bilgi doğrultusunda yapıldığını söyledi.

Bu tutuklamaların belki de en önemli yanı, siber güvenlik uzmanı Brian Krebs'in, vDOS veri tabanını bu yılın daha önceki dönemlerinde hack'leyen bir bilgi sağlayıcıdan gelen verileri kullanarak yazdığı uzun açığa çıkarma yazısının ardından gerçekleşmiş olması.

Krebs'in söylediğine göre vDOS, geçtiğimiz iki yıl içerisinde 150.000'in üzerinde DDoS saldırısından sorumluydu ve "geçtiğimiz birkaç yıldır interneti sıkıştıran DDoS saldırılarının büyük bir kısmından vDOS'un sorumlu olduğunu söylemek az kalır."

Her saldırı için aylık 20 dolar ile 300 dolar arasında bir ücret alan hizmet, bu kısa süre içerisinde 600.000 doların üzerinde para elde etmeyi başardı.

DDoS saldırıları her geçen yıl artmakta ve yakın bir zamanda yavaşlayacak gibi de gözükmüyor. İnternet güvenliği firması Verisign'ın söylediğine göre saldırılar, sadece geçtiğimiz yılda iki katına çıktı...

Okuyucu Yorumları