İşte 3 boyutlu baskıyla üretilen tüfek!

3 boyutlu baskıyla üretilen bu "ilk" tüfek, çalıştı çalışmasına ancak...

3D baskıyla tüfek ürettiler!

3 boyutlu baskının popüler hale gelmeye başlamasıyla beraber en çok konuşulan konulardan bir tanesi, 3 boyutlu baskıyla basılan silahlardı. Kullanıcı adı "Matthew" olan bir şahsiyet, YouTube'da yayınladığı videolarda 3 boyutlu olarak bastırdığı ukulelelerini ve silahını gösteriyor.

Matthew, kendi tasarladığı ve 3 boyutlu olarak bastırdığını iddia ettiği "tek atışlık" silahı bir videoda test ediyor. Test sırasında namlunun iki tarafından bölündüğü, ancak ateşin isabetli olduğu söyleniyor. Silah, daha önce ortaya çıkan ünlü 3 boyutlu silah "Liberator"ün tasarımını örnek alıyor, ancak namlusu daha uzun.

3 boyutlu silah baskısında işin zor tarafı, kurşunu ateşleyebilen bir şey üretmekten ziyade sıcak gazlara dayanabilen bir model ortaya çıkarmak gibi görünüyor. Matthew'in Grizzly adını verdiği silahı ise bu işi başaramıyor.

Matthew'in 3 boyutlu tüfeği ateşlediği videoyu izlemek için tıklayın!

Bu arada Hollandalı 3 boyutlu yazıcı üreticisi Create It Real, ürünleri yoluyla silah üretilmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Bu PDF dosyasında okunabilen açıklamaya göre 3 boyutlu bir silah yazdırmaya çalışıldığı, belirli silah karakteristiklerine göre algılanıyor ve kullanıcıya yukarıda gördüğünüz hata mesajı gösteriliyor.

Okuyucu Yorumları