İşte ABD'nin en büyük elektrikli araç filosu!

Eskiden güçsüz pilleri ve düşük hızlarıyla konuşulan elektrikli araçlar, bugün filolara konu oluyor!

Elektrikli araç devrimi!

Los Angeles, karbon kirliliğini düşürmek için büyük bir çaba göstermekte ve şehrin kontrolündeki elektrikli araç filosu, bu hedefe ulaşılmasında yardımcı olacak. Belediye Başkanı Eric Garcetti'nin yeni duyurusu, 160 adet bataryalı elektrikli araç kiralama niyetini açıklamaktaydı ve bu sayı, LA'i, ülkenin en büyük elektrikli filosunun sahibi haline getirecek.

LA Times'ın haberine göre 128 adet PHV (plug-in hybrid) de başkanın Sustainable City pLAn (Sürdürülebilir Şehir pLAnı) çabası için kiralanacak. Garcetti, yaptığı basın açıklamasında, "en geç 2017 yılında başlamak üzere, her yıl alacağımız yeni şehir araçlarının yüzde 50'sinin elektrikli olacağı sözünü vermiştik. Şimdi de bu sözü, verilen tarihin öncesinde yerine getiriyoruz" cümleleri yer almaktaydı.

Yeni elektrikli araçlar itfaiye, polis ve genel hizmet bölümleri ile Su ve Enerji Departmanı arasında paylaştırılırken, hibrit araçlar Genel Servis Bölümleri tarafından kiralanacak. Ancak bugünün kazananı, bataryalı araçların büyük bir kısmını almakla kalmayarak, bir Tesla Model S P85D ve bir BMW i kirasını da üzerine alan LAPD (Los Angeles Police Department) gibi gözüküyor. Garcetti'nin heyecan ile belirttiği üzere yeni araçlar, şüphelilere yaklaşacak kadar hızlı (ve sessiz) olacak.

Okuyucu Yorumları