İşte Android'li cep üretmenin şartları!

Android'li cep üretmek isteyen firmaların uyması gereken Google kuralları, sonunda ortaya çıktı!

Android üretmenin şartları!

Apple - Samsung patent davaları, Google'ın Android telefon üreticileriyle yaptığı anlaşmaların da ortaya çıkmasını sağladı. Mobil Uygulama Dağıtımı Anlaşması (MADA), YouTube, Gmail gibi Google uygulamalarını Android'li cep veya tabletinde kullanmak isteyen üreticileri kapsıyor.

Yeni bir anti tekelcilik davası kapsamında ortaya çıkan belgelerde Google'ın Android'li akıllı cep üretmek üzere Samsung, Google ve HTC'yle yaptığı anlaşmalar yer alıyor. Recode'un yayınladığı belgelere göre üreticiler, piyasaya sürecekleri telefonlarında sadece bir Google uygulaması kullanacak olsalar bile, tüm Google uygulamalarını yüklemeleri gerekiyor (Google Newsstand dahil). Belgedeki şaşırtıcı olmayan bir başka detay, Google'ın varsayılan arama motoru olarak sunulmasının gerektiği ve arama kutucuğunun (Google Play gibi), "varsayılan giriş ekranının en azından hemen yanında bulunması" gerekiyor.

Google Maps, Gmail gibi Google uygulamalarını kullanmamaya razı olanlar ise açık kaynak kodlu Android'i tercih edebiliyorlar (AOSP).

Okuyucu Yorumları