İşte Apple'ın iPhone 4 çözümü!

Steve Jobs'tan şaşırtan açıklama geldi, iPhone 4 dünyanın kılıfla kullanılması gereken ilk cebi oldu

İşte Apple'ın iPhone 4 çözümü

Apple'ın merakla beklenen basın toplantısı dün gerçekleşti; iPhone 4'ün sinyal ve anten sorunu hakkında herkesi şaşırtan açıklamalar geldi.

Toplantıda konuşan Steve Jobs, beklenenin aksine, iPhone 4'te böyle bir sorun olduğunu kesinlikle kabul etmedi. Yeni iPhone'dan şikayetçi olanların oranını yüzde 0.55 olarak açıklayan Jobs, yine yazılıma yüklendi. Yazılımda yapılan hesaplama hatası yüzünden dramatik sinyal gücü farkları oluştuğunu savunan Jobs, bu hatayı yeni iOS sürümüyle aştıklarını yeniledi.

Jobs'un en can alıcı sözleri ise şunlar oldu: "Biz kusursuz değiliz, dünyadaki hiçbir telefon da kusursuz değil. Hangi markanın cebini alırsanız alın, belli bir tutuş şeklinde sinyal oranı mutlaka düşecektir. Diğer markalarla beraber iPhone 4'ü de defalarca test ettik ve bir sorun olmadığını gördük. Kısacası bizim telefonumuz, diğer telefonlar ne kadar kötüyse, ancak o kadar kötü olabilir. Konunun bu kadar uzaması, ne yazık ki medyanın abartması sonucunda oluyor."

Ve herkesi şaşırtan açıklama bu sözlerden sonra geldi: İşte Jobs'un iPhone 4 sorununu çözecek beklenmeyen teklifi... İkinci sayfada...

iPhone 4: Kılıfla kullanın!

iPhone 4: Kılıfla kullanın!
Kılıfla kullan, istediğin gibi tut!

Jobs her ne kadar sorun olduğunu kabul etmese de, müşteri memnuniyeti adına üstlerine düşeni yapacaklarını söyledi ve şu sözü verdi: "Kılıfla kullanıldığında iPhone 4'te sinyal azalması olmuyor; biz de tüm iPhone 4 kullanıcılarına ücretsiz kılıf dağıtmaya karar verdik."

Evet, Apple herkese ücretsiz kılıf dağıtacağını duyurdu. Bu kılıflar Apple üretimi olabileceği gibi, stoklarla bağlantılı olarak, üçüncü parti üreticilerin kılıfları da olabilecek. Önümüzdeki hafta açılacak olan ilgili siteye kayıt yaptıran herkes, ücretsiz kılıfa sahip olabilecek. Daha önce kılıf alanlara ise, kılıfın ücreti geri verilecek.

Bu öneriden tatmin olmayanlar ise, hasarsız olması kaydıyla, iPhone 4'lerini iade etme hakkına da sahip olacak.

CHIP Online yorumu:
Kısacası Apple sorunu kabul etmese de, çözüm üretmek için elinden geleni yapmış gibi görünüyor. Ve bu çözüm de, iPhone 4'ü, "dünyanın kılıfla kullanılması gereken ilk cep telefonu" yapıyor.

Okuyucu Yorumları