İşte Apple'ın yeni tablet bombası: iPad 2!

"Öldü ölecek" denilen Steve Jobs sahneye çıktı, iPad 2'yi resmen duyurdu! İşte A'dan Z'ye yeni iPad.

...Ve karşınızda iPad 2!

Apple'ın patronu Steve Jobs, iPad 2'yi birkaç saat önce San Fransico'da gerçekleştirilen etkinlikte tanıttı. Son zamanlarda hastalığıyla ve hatta birkaç hafta ömrü kaldığı dedikodularıyla gündeme gelen Jobs, alıştığımız performansıyla sahnedeydi. İşte Apple'ın merakla beklenen yeni tableti hakkında bazı ilk izlenimler.

Cihazın ilk dikkat çeken özelliği, iPad'e göre yüzde 33 daha ince olması. iPad 2, 8.8mm ile iPhone 4'den dahi daha ince. Beklendiği gibi ön yüz kamerasına da sahip yeni tablet, aynı zamanda daha ince.

Çift çekirdeli A5 işlemcisine sahip cihazın, yeni işlemcisiyle iPad'e göre 2 kata kadar daha hızlı olduğu, grafik işlemlerinde ise 9 kata kadar hızlandığı bildiriliyor. İşlemcinin saat hızı konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Apple tüm bu geliştirmelere rağmen pil ömrünün değişmediğini ve iPad 2'nin 10 saat açık kalabildiğini söylüyor.

Apple'ın yeni ve daha güçlü tableti iPad 2 resimlerle galerimizde! Tıklayın!

iPad 2'nin ücretinde de herhangi bir değişiklik yok ve cihaz 499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Yeni tablet bir HDMI çıkışıyla gelecek. Cihazın arka yüzünde ise, daha önceki dedikodularda olduğu gibi, genişletilmiş bir hoparlör bulunuyor.

iPad 2'de yeni koruyucu 'kılıf', iPad 2 modelleri

iPad 2'de yeni koruyucu 'kılıf', iPad 2 modelleri
Manyetik özellikli koruyucular çeşitli renklerde mevcut

Cihaza eklenen yeni koruyucu ise Steve Jobs tarafından şöyle tanımlanıyor: "Bu kılıfı da iPad 2 ile birlikte geliştirdik. Bu bir kutu değil, koruyucu." Bu yeni koruyucu, manyetik özellik taşıyor ve iPad 2'nin ekranından ayrıldığında otomatik olarak cihazı uyandırıyor (veya kullanıldığında uyku moduna sokuyor). Plastik koruyucunun fiyatı 39 dolar, deri koruyucunun fiyatı ise 69 dolar olarak belirlenmiş.

Siyah ve beyaz sürümleri bulunacak cihazın sadece WiFi ve WiFi+3G modelleri 16GB, 32GB ve 64GB'lık sürümleriyle satışa sunulacak. 16GB WiFi modelin fiyatı 499 dolardan başlarken, 3G 16GB modelin fiyatı ise 629 dolardan başlayacak.

iPad 2'nin ABD'de 11 Mart'ta, diğer ülkelerde ise 25 ve 26 Mart'ta dağıtıma başlanacağı söyleniyor.

Yeni iOS 4.3 de tanıtıldı...

Yeni iOS 4.3 de tanıtıldı...
iPad 2 ile beraber iOS 4.3'de yeniliklerle geliyor

Yeni iOS 4.3

iPad 2'nin çıkışıyla beraber Apple, yeni iOS 4.3'ü de kullanıma sunuyor. iOS'un bu yeni sürümü internet tarayıcısı Safari'de daha yüksek performans sağlarken, FaceTime, Photo Booth, iMovie ve GarageBand uygulamalarında da hız artışı vaadediyor. iOS'un bu sürümüyle beraber kişisel hotspot özelliği de sunulacak, ancak bu özellik sadece iPhone 4'e has olacak. Yani iPad'inizin 3G bağlantısını paylaşmanız mümkün olmayacak.

Bir bakışta iPad 2'nin dikkat çeken yönleri...

iPad 2'nin teknik özellikleri

- 9.7 inç ekran

- 1024 x 768 çözünürlük

- 720p kayıt destekli arka yüz kamerası

- VGA ön yüz kamerası

- 3 eksenli denge çarkı

- İvmeölçer

- Ortam ışığı algılayıcı

- Dijital pusula

Apple'ın yeni ve daha güçlü tableti iPad 2 resimlerle galerimizde! Tıklayın!

Okuyucu Yorumları