İşte Apple'ın özel Apple Watch uygulaması

Apple'ın, Apple Watch'ı kontrol edecek olan özel iPhone uygulaması, tüm detaylarıyla haberimizde...

İşte Apple'ın özel uygulaması

Apple'ın akıllı saati Apple Watch, Nisan ayında piyasada olacak. Peki bu yeni saat kullanıma çıktığında, onu kullanmak nasıl olacak? Telefonlarımızda hangi ayarları yapmamız gerekecek?

Apple'ın giyilebilir cihazını yönetmek için kullanacağımız yardımcı uygulama, beş farklı menüye sahip. Kontaklar, mesajlar, takvim, aktivite ve son olarak, geriye kalan her şeyin yer aldığı, Daha Fazla menüsü...

Kontaklar menüsü ile, saatin ekranına 12 farklı kişinin kısa yolunu ekleyebiliyoruz. Bundan sonra onları kolayca arayabiliriz veya e-posta ya da mesaj gönderebiliriz. Tek yapmamız gereken saat üzerinde profil fotoğraflarının üstüne dokunmak.

Menünün alt kısmında ise "engellenenler" listesi bulunuyor. Bu sayede bize ulaşmasını istemediğimiz kişiler engelleyebiliyoruz. Rahatsız edici kişilerin hiçbir engel olmaksızın sürekli kol saatinize aramalar, mesajlar göndermesi büyük bir felaket olabilirdi.

Mesaj menüsünde otomatik cevaplamalarınız için gerekli ayarları bulabilirsiniz. Hem yazılı hem de sesli olarak mesaj gönderebilirsiniz ve ön kayıtlı mesajlarınızı buradan düzenleyebilirsiniz.

Ajanda menüsü ise son derece basit bir ayara sahip. Saatinizin ajandası, telefonunuzdaki ajandayı göstersin mi, göstermesin mi? Karar sizin...

Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

Aktivite Menüsü

Aktivite Menüsü
Apple Insider

Aktivite menüsü ise bazı ilginç özelliklere sahip. Örneğin hareketsizlik alarmı. Mesela, eğer 50 dakikadan uzun zamandır oturuyorsanız, saatiniz alarm çalarak biraz hareket etmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Buna benzer şekilde belirli performans kriterlerine göre hedefler koyup bu hedeflerin hatırlatılmasını da aktivite menüsünden kontrol edebileceksiniz. Aktivite kontrolü yapılmasını istemiyorsanız, saatin kalp ritmini ve hareketi kontrol eden sensörünü kapatarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Daha Fazla (More) menüsü içinde ise cihazın diğer ayarlarını bulabilirsiniz. Bunlar, saat, mail, maps, müzik, fotoğraf, telefon, yatırım, erişilebilirlik menüleri altında toplanmış. Bu menü üzerinden telefondaki alarmınızın saatinizde de çalmasını sağlayabilir veya saatin ana ekranındaki uygulamaların yerleşimlerini düzenleyebilir, müzik dinlemek için listelerinizi ayarlayabilir, haritalara kayıtlı yerlerinizi atayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları