Ducati’den ilk elektrikli motosikleti MotoE, muhteşem özellikleriyle tanıtıldı

Motosiklet dünyasının dev isimlerinden biri olan Ducati, ilk elektrikli motosikleti MotoE’yi duyurdu. MotoE, elektrikli motosiklet yarış sezonunda pistlerde olacak...

Ducati’den ilk elektrikli canavar: MotoE tanıtıldı

Ducati, ilk eletrikli motosikleti MotoE’yi duyurdu. Görünümüyle her zamanki Ducati agresif duruşunu gözler önüne seren yeni motosikletin, 2023 MotoE elektirikli motosiklet yarışı sezonunun önemli bir parçasını olması bekleniyor.

225 kilogram ağırlığında olan MotoE, karbon fiberle kaplanmış ve 18 kWh pil ile 150 HP gücünde elektrik motoruna sahip. 150 beygir gücüyle 275 kilometre hıza erişebilen MotoE, sadece 45 dakikada yüzde 80 oranında şarj olabiliyor.

Ducati Ar-Ge direktörü Vincenzo De Silva yaptığı açıklamada, "Şu anda, bu alandaki en önemli zorluklar pillerin boyutu, ağırlığı, özerkliği ve şarj ağlarının mevcudiyeti ile ilgili olanlar olmaya devam ediyor" derken, "Sokaklara inecek ilk elektrikli Ducati'yi üretime geçirme zamanı geldiğinde hazır olmak için uzmanlığımızı geliştiriyoruz” diye de ekliyor.

Ducati MotoE’nin, 2023 yılı elektrikli motosiklet yarışı sezonuna yetişmesi planlanırken, Ducati’nin 2023 ila 2026 yılları arası düzenlenecek FIM MotoE Dünya Kupası yarışlarında kullanılacak 18 motosikletin tamamının tek tedarikçisi olması bekleniyor.