İşte Dünyanın en küçük bilgisayarı

İnce laptop'ları, küçük PC'leri unutun... Space Cube hepsinden daha küçük, hepsinden daha hafif.

En küçük bilgisayar

Dünyanın en küçük bilgisayarı olarak tanıtılan Space Cube, her kenarı 2 inç (yaklaşık 5 cm) büyüklüğünde bir küp. Özel bir RedHat Linux işletim sistemiyle çalışan ve 300MHz işlemciye sahip olan Space Cube'un hafızası sadece 64MB. USB, serial, Ethernet, VGA ve hoparlör desteği de bulunan Space Cube'un en ilginç özelliği ise, hiç kuşkusuz SpaceWire adı verilen giriş. Bu giriş, NASA tarafından uzay mekiklerinin içinde kullanılan cihazlarla bağlantı imkanı sağlıyor.

Shimafuji Corporation tarafından üretilen ve yaklaşık 3.000 YTL'lik etiket fiyatıyla satışa sunulacak olan Space Cube'un bu yılın sonuna kadar görücüye çıkması bekleniyor.

CHIP Online yorumu:
Shimafuji Corporation, Space Cube'u tabii ki sıradan bir ev kullanıcısı için üretmemiş. Başka bir deyişle bu ufaklık Crysis oynamanız için pek de yeterli bir güce sahip değil. Uzay mekikleri için ürettiği cihazlarla tanınan şirket, Space Cube'u da aslında bu amaçla vitrine çıkartıyor. Tabi bahçesinden uzaya bir roket göndermeyi düşünenler de ilginç ürüne sahip olmak isteyebilir.

Okuyucu Yorumları