İşte dünyanın en pahalı yatı!

Dünyanın en pahalı yatının sahip olduğu özellikleri okuyunca inanamayacaksınız...

Yat değil, yüzen saray!

Chelsea'nin patronu süper milyoner Roman Abramovich'e ait bu dünyanın en pahalı yatı, 163 metrelik boyuyla rekor kırıyor. Yatın üzerinde roket saldırılarına karşı bir sistem dahi bulunuyor.

M/Y Eclipse adındaki yat, daha önceki rekor sahibi Dubai hükümdarı Sheikh Mohammed'in yatından 11 metre daha uzun ve 13.000 gross ton ağırlığında. 24 misafir kamarasına sahip yatın içerisinde iki yüzme havuzu, birkaç jakuzi ve bir disko bulunuyor. 70 kişilik bir tayfa tarafından hizmet edilen yatın ayakta kalabilmesi için yılda 60 milyon dolar harcanması gerekiyor.

Gemiye davetli olduğunuz sürece giriş yapmanız oldukça kolay. İki helikopter pistine sahip Eclipse'e denizaltı ile ve küçük botlarla girmek mümkün. Ancak davet edilmemiş iseniz işiniz oldukça zor. Yat üzerindeki uzun mesafeli radar, bir füze saldırısında bile mürettebata manevra yapacak bir zaman tanıyor. Abramovich'in kabini ise kurşun geçirmez pencerelerle kaplı. Yattaki lazer koruma sistemi ise dışarıdan bir çekim yapıldığını farkettiği anda hedefe doğru parlıyor ve fotoğraf çekilmesini engelliyor.

Okuyucu Yorumları