İşte Google CEO'su Sundar Pichai'nin serveti!

Geçtiğimiz yıl Google'ın başına getirilen Sundar Pichai'nin ne kadar kazandığını merak ettiniz mi?

Google onu zengin etti!

ABD'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC dosyalarında ortaya çıkan bir yeniliğe göre Google CEO'su Sundar Pichai'nin borsada 199 milyon dolar değerinde hissesi olduğu ortaya çıktı. Pichai'nin Google'ın çatı firması Alphabet'teki toplam hisse değerinin ise 650 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili Bloomberg'de yer alan haberde, Pichai firmadaki bu konumunu devam ettirdiği sürece 2019 yılına doğru bu hisse değerinin daha da artacağı ifade ediliyor.

Google'ın yeni bir yapılanma sonucunda Alphabet adlı yeni bir çatı firmasının altına girmesinin ardından Ağustos 2015'te Google CEO'luğuna getirilen Pichai yine de firmadaki en zengin kişi değil. Pichai ABD sınırları içerisinde en yüksek maaş alan CEO olsa da, bu rakamlar Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in gelirleri kadar yüksek değil.

Pichai'nin gelirlerinin yanında ayrıca Alphabet CFO'su Ruth Porat'ın da 38 milyon dolar civarında bir hisse değerine sahip olduğu ortaya çıktı. Google'ın bulut yöneticisi Diane Greene'in hisseleri ise yaklaşık 42,8 milyon dolar.

Okuyucu Yorumları