İşte Intel Atom işlemcili cep!

Intel'in dev mobil rakiplerine karşı geliştirdiği Atom işlemcisi, bu ceple geldi! İşte özellikleri..

İşte Intel işlemcili cep!

Avrupa'nın Telekom operatörlerinden Orange, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Mobile World Congress'te Intel Atom işlemci üzerinde çalışan yeni yüksek performanslı akıllı telefonunu duyurdu.

Orange'ın İngiltere ve Almanya'daki müşterilerine özel olarak sunulacak olan "Orange Santa Clara" kod adlı yeni akıllı telefonu, şirketin bilgisayar ve tablet ürün gruplarında Intel'le uzun soluklu ve yakın işbirliğine dayanıyor.

Orange'ın yeni akıllı telefonu Intel'in referans tasarımına dayanıyor ve Intel Atom Z2460 işlemci üzerinde çalışıyor. Intel XMM 6260 platformu ile HSPA+'yı destekliyor. Bu Intel çözümleri birlikte üstün performans ve enerji etkinliği, hızlı tarama ve tepkisel kullanıcı deneyimi sunuyor. 123x63x9.99 mm ölçülerinde ve 117 gram ağırlığındaki telefonun 4.03 inç ekranı ve 16 GB hafızası bulunuyor. Yüksek tanımlı (HD) video özelliği ve yüksek ses kalitesi için mobil HD ses özelliği kullanıcılara zengin eğlence seçenekleri sunuyor. Cihazın kamerası da bir saniyeden kısa sürede 8 megapiksel kalitede 10 fotoğraf çekmeye olanak tanıyor. Telefon ilk etapta Android'in Gingerbread platformunda çalışacak ve kısa süre sonra Android Ice Cream Sandwich platformuna yükseltilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları