İşte iPhone 6S'in parçalarının maliyeti!

Bir iPhone 6S'in içerisindeki tüm parçalar, Apple'a toplamda ne kadara maloluyor? Hesaplandı!

İşte iPhone 6S'in maliyeti!

iPhone'ların bileşenlerinin maliyetinin satış fiyatının çok altında olduğunu biliyoruz. Ancak yapılan incelemeler, iPhone 6S'in şimdiye kadarki en pahalı iPhone olduğunu gösterdi.

Bank of America Merrill Lynch tarafından yapılan hesaplamalar, iPhone 6S'in tüm bileşenlerinin tahmini maliyetinin 234 dolar olduğunu ortaya çıkardı. Bu maliyetin 127,2 doları yarıiletkenlerden, 73,8 doları bileşenlerden ve kalan 33 doları diğer parçalardan oluşuyor.

Parçalara tek tek baktığımızda radyo alıcısının 36 dolar, yeni A9 işlemcinin 25 dolar, çeşitli sensörlerin (parmak izi, NFC vb.) 22 dolar, 64GB'lık flaş bellek yongasının ise tahminen 20 dolar olduğunu görüyoruz. Ekran, kamera ve pil gibi bileşenlerin maliyeti ise 73 dolara ulaşıyor.

Bankaya göre iPhone 6S'in tüm bileşenlerinin 234 dolarlık toplam maliyeti, önceki tüm iPhone'lardan fazla. Apple, iPhone'u çok daha pahalıya, 749 dolara (yurtdışı fiyatı) satıyor, ancak bu fiyata geliştirme, birleştirme ve dağıtım masraflarının da dahil edildiğini unutmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları